Acasă » Uncategorized @ro » 10 martie, ultima zi pentru înregistrarea early bird la WU Executive Energy Expert

10 martie, ultima zi pentru înregistrarea early bird la WU Executive Energy Expert

3 martie 2015
Uncategorized @ro
Gabriel Avăcăriței

Între 18 și 22 mai, energynomics.ro și WU Executive Academy (parte a Vienna University of Economic and Business) organizează o nouă sesiune a programului inovator de dezvoltare profesională conceput special pentru managerii din industria energetică românească – WU Executive Energy Expert.

Programul va ajuta persoanele de decizie de middle și top management din România și din regiune să înțeleagă industria energetică dintr-o perspectivă în general absentă din cursurile obișnuite de management. După absolvirea acestui curs, participanții vor avea o perspectivă mai amplă asupra activității lor curente și vor fi capabili să contribuie cu mai mare eficiență la activitatea companiilor lor.

Înscrieți-vă înainte de 10 martie 2015, pentru a beneficia de oferta EARLY BIRD – 10% reducere!

DESCARCĂ BROȘURA                                                                                       FORMULAR DE ÎNREGISTRARE

Contact Johanna Voicu, manager de proiect, +4 0743 100 040, johanna at wing-media.com.

Unul dintre cei 4 reputați lectori din cadrul WU Executive Academy, Prof. Dr. Gert Brunekreeft, Jacobs University Bremen, a răspuns la câteva întrebări lansate de energynomics.ro. Prof. Dr. Gert Brunekreeft este titularul modulului “Reglementări în energie cu accent pe cele mai recente directive europene”.

Care este impactul pe care îl are cadrul de reglementare asupra strategiilor de investiții ale companiilor energetice din Europa?

Gert BrunekreeftCadrul de reglementare stabilește rata de rentabilitate, precum și riscul și gradul de incertitudine asupra investițiilor; aceasta afectează profitabilitatea și ratingul companiei. Practic, ceea ce reprezintă piața pentru o companie care se confruntă cu concurența, reprezintă cadrul de reglementare pentru o companie reglementată; determină rezultatul.

Care sunt principalele modificări în cadrul european de reglementare pentru care companiile ar trebui să se pregătească în viitorul apropiat?

Nevoia de investiții în infrastructură este masivă și în opinia Comisiei Europene, finanțarea vine prea lent. Așa cum se întâmplă deja, este foarte probabil ca în viitorul apropiat Comisia Europeană să continue să promoveze investițiile în infrastructură. Cel mai bun exemplu actual în politica europeană este programul de măsuri suplimentare din cadrul „Pieței Interne de Energie”.

Cum pot companiile energetice să influențeze cadrul de reglementare din Europa și, prin urmare, să transforme aceste modificări și perspective în avantaje competitive?

Companiile pot instrumenta strategic reglementările pentru a beneficia de cele mai bune oportunități de investiții. De exemplu, acelerarea investițiilor sau amânarea acestora sau utilizarea strategică a instrumentelor de promovare a investițiilor (subvenții, scutiri de impozite). Finanțarea infrastructurii se dovedește a fi o provocare; gestiune financiară bună poate crea un avantaj competitiv.

Care este rolul publicului larg în dezbateri și agendele politice europene și cum poate o companie să câștige încrederea publică?

Politicile energetice atrag un interes masiv din partea publicului, iar gradul de acceptabilitate din partea publicului se dovedește a fi o problemă politică majoră. Energiile regenerabile și energia nucleară sunt subiecte mari pe agenda publică. La fel este și „NIMBY” [n.r. Not In My Back Yard – nu e responsabiilitatea mea] – problema noilor infrastructuri. Companiile de rețea înființează departamente pentru afaceri publice unde aduc experți în comunicare publică.

WU Executive Energy Expert este un produs unic pe piața din România care oferă o abordare integrată a tematicilor industriei energetice: tendințe actuale și schimbări în sectorul energetic, economia energiei, negociere, reglementarea sectorului energetic, cu accept pe cele mai recente directive europene.

Testat în 2014 de profesioniști din companii de top (Enel Green Power, Emerson Ridge-Tools, OMV Petrom, Panfora Oil & Gas, Fora Oil and Gas, McCann PR, SGS România, GDF Suez, Schneider Electric) și autorități relevante pentru industrie (Organismul Intermediar pentru Energie (OIE) și Departamentul pentru Energie). Citiți mai multe aici.

Informații complete despre sesiunea următoare a programului WU Executive Energy Expert puteți citi aici.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al Energynomics din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare Energynomics: site-ul, revista și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *