Acasă » Evenimente externe » Zilele Carierei în industria energetică 2023

Zilele Carierei în industria energetică 2023

24 octombrie 2023
Evenimente externe
energynomics

Asociația Inginerilor Energeticieni și Electricieni – AIEE, în parteneriat cu Facultatea de Energetică din cadrul Universității de Știință și Tehnologie POLITEHNICA din București, organizează în perioada 23-28 octombrie 2023, a doua ediție a evenimentului “Zilele Carierei în Industria Energetică”. Evenimentul se desfășoară în Facultatea de Energetică, iar laboratorul de Tehnica Tensiunilor Înalte găzduiește, într-o notă neconvențională, prezentări și conferințe tehnice. Atmosfera vibrantă și pasiunea emanată de echipa de organizare sunt resurse indispensabile pentru orice tânăr energetician dornic să exploreze lumea acestei industrii.

Evenimentul “Zilele Carierei în Industria Energetică” a debutat ieri cu o deschidere inedită, ce a avut reprezentanți din patru asociații importante din domeniul energetic. În partea a doua a zilei de ieri, organizatorii au fost interfața dintre mediul academic și mediul economic, astfel evenimentul a reunit reprezentanți ai mai multor facultăți de top din țară cu profil tehnic și ai companiilor consacrate în industria energetică.

Companii de renume în energetică românească vor fi alături de participanți acestei ediții: operatorul de transport de energie, producători și distribuitori de energie, dezvoltatori de tehnologie, producători romani de echipamente electrice dar și companii multinaționale în sectorul energetic. Acestea vor susține prezentări, care vor include informații despre companie și cultura organizațională, despre programe de practică/internship, oportunități de angajare și nu în ultimul rând, vor răspunde curiozităților tinerilor energeticieni. Prezentările vor fi susținute în zilele de marți și miercuri în locația deja consacrată a Facultății de Energetică, Laboratorul de Tehnica Tensiunilor Înalte, iar în paralel cu acestea, participanții evenimentului se vor bucura de prezența companiilor și la standurile amenajate în holul principal al Facultății de Energetică.

În cadrul acestui eveniment, Facultatea de Energetică va fi gazda Evenimentului “Conferința Internațională Energie și Mediu” în zilele de joi și vineri, 26-27 octombrie, unde specialiștii din domeniu vor susține lucrări științifice despre noile descoperiri din  energetică. Totodată, vor fi înglobate și conferințe tehnice cu teme de interes din industrie, precum: Energia regenerabilă – riscuri și beneficii pentru prosumatori și sistemul energetic, Digitalizarea în sectorul energetic, Securitatea energetică și reziliența, prezentări ce vor fi susținute de partenerii acestui eveniment pentru studenții și pasionații de energie.

După cum am obișnuit participanții evenimentelor de carieră, nu va lipsi nici vizita tehnică ce este destinată să închidă programul celor 6 zile de eveniment într-o notă relaxantă. Anul aceasta vizita tehnica va avea loc la o stație electrică de transformare din București (Enel) si o Centrala Electrică Fotovoltaică, unde peste 50 de participanți ai evenimentului vor avea ocazia să interacționeze cu specialiști din domeniu, chiar în mijlocul instalațiilor energetice.

Partenerii evenimentului

Companii partenere: Nuclearelectrica, Transelectrica, Eximprod, Schneider Electric, Distribuție Energie Electrică România, Adrem, Engie,  Rompetrol, Volt, Enel, Hidroelectrica, RomCapital Invest

Asociații partenere: HENRO, RWEA, RPIA, IEEE Young Professionals Romania, FPPG, ASFE, Cigre, BCM Solution

Parteneri Media – Energynomics, InvesTenergy, Bursa, Focus Energetic, News Energy, e-nergia, EM360, Financial Intelligence

Detalii eveniment

Website eveniment: https://www.carieraenergetica.ro/zileleCarierei2023/

Pagina web AIEE: https://www.aiee.ro/

Pagina Facebook AIEE: https://www.facebook.com/AIEE.Asociatie

Pagina LinkedIn AIEE: https://www.linkedin.com/company/aiee-asociatie/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *