Acasă » Regenerabile » Eolian » WindEurope: 25 de turbine noi de 1,3 GW, comandate în primul trimestru

WindEurope: 25 de turbine noi de 1,3 GW, comandate în primul trimestru

4 mai 2019
Eolian
Bogdan Tudorache

WindEurope a anunțat că în primul trimestru (T1) al anului 2019 s-au înregistrat 25 de noi comenzi pentru turbine eoliene în Europa, însumând o putere instalată de 1,3 GW în 11 țări. Majoritatea comenzilor sunt pentru onshore wind, segment pentru care capacitatea comandată a fost similară cu cea din T1 2018. Suedia și Spania au atras majoritatea comenzilor, Nordex primind 67% din comenzi, în 6 țări. A existat o singură comandă offshore (30 MW), Senvion furnizând turbinele pentru primul proiect eolian offshore comercial din Marea Mediterană.

Datele WindEurope pentru 2018 arată, deasemenea, că anul trecut au existat 116 comenzi pentru un volum record de 12,5 GW de capacitate. Aproximativ 7 GW din aceasta a fost onshore, iar 5.6 GW, offshore. Regatul Unit a avut cea mai mare capacitate (3,2 GW), urmat de Belgia și Spania. Vestas a avut cele mai multe comenzi onshore (2,5 GW) urmate de SGRE (2,2 GW). De asemenea, MHI Vestas și SGRE au primit comenzi offshore de 2,8 GW fiecare.

„Tendința de a adopta turbine mai mari este foarte puternică; Turbinele de 4 MW+ onshore au reprezentat peste o treime din toate comenzile continentale, în timp ce turbinele de 9 MW+ offshore au atras 50% din toate comenzile maritime”, spun experții WindEurope.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *