Acasă » Interes general » VW va plăti taxe de 4,5 mld. euro pentru emisii excesive

VW va plăti taxe de 4,5 mld. euro pentru emisii excesive

30 ianuarie 2020
Interes general
Energynomics

Volkswagen, cel mai mare producător auto din lume, va depăși în mod semnificativ limitele de emisii impuse flotei UE în 2021, în pofida planului companiei referitor la creșterea electromobilității, potrivit unui raport al PA Consulting. Firma prognozează că mașinile VW vor emite 109,3 grame de CO2 pe kilometru în medie în 2021, depășind cu mult obiectivul UE de 96,6 grame. Capacitățile de producție ale vehiculelor electrice ale VW se situează la o distanță mare de ceea ce ar fi necesar pentru a evita amenzile, potrivit firmei de consultanță, care estimează că amenzile pentru marii producători de mașini vor însuma până la 14,5 miliarde de euro, deoarece toate vor rata obiectivele lor pentru 2021, potrivit Clean Energy Wire.

Datorită vânzărilor puternice de SUV-uri cu emisii relativ mari, majoritatea producătorilor de automobile au ratat țintele de emisii din ultimii ani. VW își propune să vândă 1 milion de mașini electrice la nivel mondial până în 2021 și 3 milioane până în 2025, afirmă compania. „În ciuda acestor planuri ambițioase și a unei strategii de grup incredibil de minuțioase, Volkswagen ajunge la electromobilitate târziu și există un risc substanțial să nu își atingă propriile obiective.”

PA Consulting prognozează că BMW va trebui să plătească taxe de aproximativ 750 de milioane de euro , iar Daimler, de 1 miliard de euro, adăugând că ambele au șanse mari de a-și atinge țintele pentru 2025.

Autor: Energynomics

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *