Acasă » Electricitate » Vremea favorabilă și economiile reduc consumul de energie al Germaniei cu 2% în T1

Vremea favorabilă și economiile reduc consumul de energie al Germaniei cu 2% în T1

7 iunie 2022
Electricitate
energynomics

Vremea caldă și măsurile de economisire a energiei în contextul creșterii prețurilor pe fondul războiului din Ucraina au redus consumul de energie al Germaniei cu aproximativ 2% în primul trimestru al anului 2022 (T1), a declarat institutul AGEB, potrivit Clean Energy Wire.

Potrivit AGEB, cererea internă totală de energie a țării a fost de 3.365 de petajouli, cu 1,9% sub primele trei luni ale anului 2021, când o mare parte a Europei s-a confruntat cu efectele blocării pandemiei. În același timp, PIB-ul Germaniei a fost cu 4% mai mare decât în ​​aceeași perioadă a anului anterior, ceea ce a avut un efect din ce în ce mai mare asupra consumului. Cele mai mari scăderi ale consumului – aproape 50 la sută – s-au înregistrat la energia nucleară ca urmare a dezafectării mai multor reactoare, la sfârșitul anului trecut. Consumul de gaze naturale a fost cu 9 la sută mai mic decât în ​​2021. Însă mai multe forme de generare de energie au cunoscut o cerere crescută în primul trimestru al acestui an: consumul de cărbune a crescut cu 5,4 la sută și consumul de petrol cu ​​10 la sută, alimentat de un nivel mult mai ridicat al mobilității decât în ​​2021. De asemenea, utilizarea lignitului a crescut cu 1,5 la sută, iar cea a surselor regenerabile, cu aproximativ 8,5 la sută, a anunțat AGEB.

Principalul motiv al scăderii cererii de gaze naturale în primele trei luni ale acestui an a fost vremea caldă, au spus cercetătorii, adăugând că modelele de consum schimbate din cauza prețurilor ridicate și a incertitudinilor geopolitice au contribuit, de asemenea, la scăderea cererii. „Mai mult, utilizarea gazelor naturale pentru producerea de energie a scăzut, deoarece sursele regenerabile au contribuit mai mult.” Creșterea consumului de cărbune a fost parțial cauzată de dezafectarea centralelor nucleare, a adăugat AGEB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.