Acasă » Electricitate » Volkswagen va converti întregul sistem de transport al unei insule din Grecia la electricitate

Volkswagen va converti întregul sistem de transport al unei insule din Grecia la electricitate

9 noiembrie 2020
Distribuţie
Energynomics

Volkswagen (VW) și guvernul elen planifică un proiect pilot pentru introducerea mobilității complet electrice pe o insulă din sud-estul Mării Egee, relatează cotidianul de afaceri Handelsblatt. În următorii doi ani, toate mașinile, camioanele, motocicletele și autobuzele de pe insula Astypalea urmează să fie înlocuite cu vehicule electrice care funcționează cu energie solară și eoliană și vor fi furnizate de compania din Wolfsburg, potrivit Handelsblatt și CLEW.

Directorul executiv al VW, Herbert Diess și prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis au semnat o declarație de intenție pentru proiect, Diess numind proiectul un „plan orientat spre viitor pentru o mobilitate curată și un mediu curat”. Proiectul a fost lansat la inițiativa Greciei, a declarat viceministrul de externe Kostas Fragogiannis.

„Astypalea oferă condiții ideale pentru acest proiect”, a spus Fragogiannis. „Aici putem planifica un sistem de electromobilitate de la zero. Astypalea are dimensiunea potrivită pentru a testa aceste noi sisteme de transport, iar rezidenții au fost imediat încântați de idee”.

Insula are aproximativ 1.300 de locuitori, din care majoritatea își folosesc propriile mijloace de transport, o rețea de transport public constând dintr-o singură linie de autobuz de zece kilometri, deservită de două vehicule. Acestea vor fi înlocuite cu autobuze electrice. În plus, sunt prevăzute trei stații de car-sharing cu 50 de vehicule și patru stații de sharing cu 67 de biciclete electrice și 100 de motociclete electrice. În principiu, trecerea la vehiculele electrice va fi voluntară. Cu toate acestea, statul oferă subvenții masive și beneficii fiscale pentru a-l susține, iar VW s-a angajat să ofere „sprijin extins” locuitorilor și întreprinderilor din insulă.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *