Acasă » Petrol și Gaze » Volintiru: Romgaz vrea să-şi dubleze cifra de afaceri în următorii şapte ani

Volintiru: Romgaz vrea să-şi dubleze cifra de afaceri în următorii şapte ani

24 noiembrie 2020
Explorare și producție
energynomics

Strategia Romgaz prevede investiţii multiple, care să ducă la dublarea cifrei de afaceri a companiei în următorii şapte ani, a declarat, marţi, directorul general al companiei, Adrian Volintiru, în cadrul conferinței “Romanian International Gas Conference” (RIGC), organizată de Energy Policy Group (EPG).

„Strategia Romgaz prevede instalarea unor capacităţi de producere a energiei de 1.500-2.000 de MW în ceea ce se numeşte gas-to-power (care utilizează gaze pentru a produce electricitate – n. r.). Este foarte important să asigurăm resursa de gaze pentru asta, precum şi pentru consumatorii casnici şi industriali din România. Astfel că orice multiplicare a surselor şi a cantităţilor care vin în România este benefică inclusiv pentru Romgaz”, a spus Volintiru.

De asemenea, Romgaz şi-a planificat o investiţie într-o fabrică de metanol şi în parcuri eoliene şi fotovoltaice, pentru a creşte securitatea energetică a ţării, conform Agerpres.

„Din scenariile pe care le-am făcut, se poate ajunge ca, în următorii şapte ani, Romgaz să-şi dubleze chiar cifra de afaceri, ceea ce este nevoie de mult mai mult gaz decât putem extrage în acest moment”, a subliniat şeful companiei.

El a arătat că Romgaz este foarte activ pe piaţă în acest moment şi analizează toate oportunităţile.

„Privim foarte atent către deschiderea de noi oportunităţi onshore şi offshore de extracţie a gazelor pentru următorii ani. Suntem, zic eu, agresivi în sensul pozitiv în acest moment, pentru că suntem foarte conştienţi că pentru România, pentru Romgaz şi pentru toată lumea, în general, gazul reprezintă viitorul cărbune, astfel că trebuie să fim capabili să speculăm cât mai mult această perioadă de tranziţie, în care gazul este folosit ca şi combustibil din toate punctele de vedere”, a completat Volintiru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *