Acasă » Petrol și Gaze » Volintiru: Romgaz se va concentra pe înlocuirea rezervelor onshore și pe diversificarea energetică

Volintiru: Romgaz se va concentra pe înlocuirea rezervelor onshore și pe diversificarea energetică

6 noiembrie 2018
Explorare și producție
energynomics

“Cred că doar investind masiv în proiecte de anvergură, putem deveni competitivi la nivel regional și un partener de încredere în a această zonă a Europei”, a afirmat directorul general al Romgaz, Adrian Volintiru, prezent la a treia ediție a Zilei Energiei în Europa Centrală. Conferința a fost organizată, la Bruxelles, de Central Europe Energy Partners (CEEP), iar energynomics.ro a fost partener media.

Preocuparea Romgaz este să își consolideze poziția nu doar la nivel local, ci și la nivel regional. Astfel, compania se va concentra în perioada următoare pe două obiective majore: “pe identificarea zăcămintelor onshore care să înlocuiască actualele exploatări și pe diversificarea energetică”. Directorul general al Romgaz s-a referit în fața oficialilor europeni despre investițiile importante pentru zona de producere de energie electrică, care pot poziționa compania drept un jucător competitiv pe piața de electricitate în România și chiar în zona țărilor vecine. “Avem ca direcții strategice de dezvoltare: eoliene, gazul comprimat, o nouă centrală electrică, descoperirea de zăcăminte noi și, nu în ultimul rând, operațiunile offshore din Marea Neagră. Ne interesează prezentul și viitorul și cred că doar investind masiv în proiecte de anvergură, putem deveni competitivi la nivel regional și un partener de încredere în a această zonă a Europei”, a afirmat Adrian Volintiru.

La rândul său, prezent la eveniment, vicepreședintele Comisiei Europene, responsabil cu Uniunea Energetică, Marcos Sefcovic s-a referit la așteptările Comisiei “în legătură cu participarea statelor membre ale UE la elaborarea politicilor de eficiență energetică – în special în domeniul reducerii emisiilor de carbon, dar și pentru dezvoltarea de proiecte majore care să ajute Europa să-și atingă potențialul”.

Din perspectiva Romgaz, industria de petrol și gaze este o industrie matură, dar profitabilă, iar gazele naturale joacă în continuare un rol important în balanța energetică mondială, europeană și națională. “Pentru satisfacerea cererii crescânde de gaze naturale (creștere de 44% la nivelul anului 2035) este necesar un efort investițional considerabil atât în domeniul explorării resurselor, unde sunt necesare investiții cu un grad de risc ridicat, cât și investiții pentru exploatarea rezervelor și aducerea lor în piață. Inovarea tehnologică va continua să aibă un impact major asupra acestei industrii, atât din punct de vedere al exploatării rezervelor actuale cât și al descoperirii de noi resurse, convenționale și/sau neconvenționale, și punerea în exploatare a acestora”, a precizat Volintiru.

Romgaz este cel mai mare producător și principalul furnizor de gaze naturale din România. Compania este admisă la tranzacționare pe piața Bursei de Valori din București (BVB) și a Bursei din Londra (LSE). Acționar principal este statul român cu o participație de 70%. Romgaz face cercetare geologică în scopul descoperirii de noi zăcăminte gazifere, produce gaz metan prin exploatarea zăcămintelor din portofoliul companiei, depozitează subteran gaze naturale, efectuează intervenții, reparații capitale și operații speciale la sonde și asigură servicii profesioniste de transport tehnologic. Din 2013, Romgaz și-a extins domeniul de activitate prin asimilarea centralei termoelectrice de la Iernut, devenind astfel producător și furnizor de energie electrică.

Un comentariu la „Volintiru: Romgaz se va concentra pe înlocuirea rezervelor onshore și pe diversificarea energetică”

  1. Pingback: Cooperare transfrontalieră în domeniul energiei în Europa Centrală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.