Acasă » Interes general » Dezvoltare profesională » Virgil Popescu: România este membru oficial al Forumului Internaţional pentru Energie

Virgil Popescu: România este membru oficial al Forumului Internaţional pentru Energie

Gabriel Avăcăriței

România este membru oficial al Forumului Internaţional pentru Energie, confirmarea fiind primită luni, a anunţat ministrul Energiei, Virgil Popescu, pe pagina sa de Facebook.

„România este membru oficial al Forumului Internaţional pentru Energie (IEF)! În luna aprilie am avut la Ministerul Energiei o întâlnire cu Joseph McMonigle, secretarul general al Forumului Internaţional pentru Energie (IEF), prin care am exprimat dorinţa ca ţara noastră să fie membră cu drepturi depline. Astăzi am primit confirmarea oficială că România a fost acceptată. Îi mulţumesc secretarului general al IEF Joseph McMonigle pentru suportul acordat. Aceasta este o dovadă a angajamentului nostru de a dezvolta în continuare securitatea energetică naţională şi regională, stabilitatea pieţei şi de a îndeplini obiectivele pe care le-am convenit pentru decarbonizare şi sustenabilitate”, a scris ministrul pe reţeaua de socializare, potrivit Agerpres.

Fondat iniţial în urmă cu 30 de ani ca un forum pentru a facilita dialogul între ţările membre producătoare şi consumatoare din Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol şi Agenţia Internaţională a Energiei, IEF are acum mai multe ţări decât ambele organizaţii combinate şi din toate regiunile lumii.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *