Acasă » Petrol și Gaze » Virgil Popescu: Resursele energetice nu trebuie să fie folosite ca arme de şantaj

Virgil Popescu: Resursele energetice nu trebuie să fie folosite ca arme de şantaj

1 aprilie 2022
Furnizare
Energynomics

România susţine dezvoltarea Coridorului Sudic de Gaze şi parteneriatul cu Turcia în vederea diversificării rutelor de aprovizionare, pentru că resursele energetice nu trebuie să fie folosite ca arme de şantaj, consideră ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Acesta s-a întâlnit joi, la Istanbul, cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. „Împreună cu viceprim – ministrul Sorin Grindeanu am avut astăzi (joi, n.r.) o întâlnire de lucru cu preşedintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan. Am pus accent pe întărirea cooperării în domeniul energiei, în cadrul Parteneriatului Strategic dintre România şi Turcia. În actualul context geopolitic şi de securitate parteneriatul este prioritar, iar resursele energetice nu trebuie să fie folosite ca arme de şantaj. I-am transmis că România susţine dezvoltarea Coridorului Sudic de Gaze şi încurajăm parteneriatul dintre cele doua state în vederea diversificării rutelor de aprovizionare”, a scris pe Facebook ministrul Energiei, conform Agerpres.

Virgil Popescu a participat, la Istanbul, la cea de a 27-a Reuniune a Comisiei Mixte Interguvernamentale de colaborare Economică România-Turcia, alături de viceprim – ministrul Sorin Grindeanu.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.