Acasă » Petrol și Gaze » Virgil Popescu: “Putem importa LNG din Israel, via Egipt”

Virgil Popescu: “Putem importa LNG din Israel, via Egipt”

12 aprilie 2022
Import-Export
Energynomics

Întărirea relațiilor bilaterale dintre România și Israel, în mod special în domeniul energiei, este un deziderat important de atins, a transmis ministrul Energiei, Virgil Popescu.

“În aceste zile împreună cu Cosmin Ghiță – CEO SNN, Bogdan Badea – CEO Hidroelectrica, Aristotel Jude – CEO Romgaz și Răzvan Popescu, CFO Romgaz facem o vizită de lucru în Israel. Vizăm cooperare pe un larg palier în sectorul energetic: gaze, energie electrică, RES și alte tehnologii. În această dimineață am avut un dialog foarte bun cu reprezentanții companiei NewMed Energy, compania grupului Delek, care exploatează cel mai mare zăcământ offshore de gaz din Israel. Le-am transmis că suntem interesați de diversificarea surselor de aprovizionare și putem importa LNG, din Israel, via Egipt. Trebuie să valorificăm toate oportunitățile pentru întărirea securității energetice a României”, a afirmat Popescu, conform financialintelligence.ro.

”Israel Electric Company este cea mai mare companie de energie care produce, transportă și distribuie energie electrică în Israel. În cadrul întâlnirii de lucru de astăzi am discutat despre proiecte de colaborare și despre implicarea acesteia în proiecte de investiții din energie, în România”, a mai adăugat Popescu, conform informațiilor Facebook consultate de Energynomics.

 

Autor: Energynomics

Un comentariu la „Virgil Popescu: “Putem importa LNG din Israel, via Egipt””

  1. Are idee dl ministru ca in Romania ne trebuie un terminal pentru LNG? Si ca prin stramtoarea Bosfor nu se permite trecerea vaselor de gabaritul celor care transporta LNG?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.