Acasă » Interes general » Digitalizare » Virgil Popescu: BERD şi-a exprimat sprijinul şi deschiderea de a contribui la modernizarea sectorului energetic românesc

Virgil Popescu: BERD şi-a exprimat sprijinul şi deschiderea de a contribui la modernizarea sectorului energetic românesc

13 mai 2021
Digitalizare
Gabriel Avăcăriței

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi-a exprimat sprijinul şi deschiderea de a contribui la modernizarea sectorului energetic românesc, potrivit ministrului Energiei, Virgil Popescu.

„Astăzi (joi – n. r.) am avut o discuţie cu preşedintele BERD, Odile Renaud-Basso, şi reprezentanţi ai Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Principala temă de discuţie s-a concentrat pe oportunităţile de investiţii în sectorul energetic românesc. Există interes pentru domeniul nuclear, pentru investiţii în energie regenerabilă, dar şi în dezvoltarea reţelei de transport şi distribuţie a gazelor naturale în amestec cu hidrogen, a energiei electrice, digitalizarea acestora şi pentru construcţia de noi capacităţi de producţie. Dialogul continuă, iar principalul partener instituţional al României (BERD) şi-a exprimat sprijinul şi deschiderea de a contribui la modernizarea sectorului energetic şi la proiectele de modernizare propuse de ministrul Energiei”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Odile Renaud-Basso, a efectuat prima sa vizită oficială în România, în format virtual, ocazie cu care a avut mai multe întâlniri cu oficialii guvernamentali, reprezentanţii sectorului privat, ai instituţiilor financiare internaţionale şi societăţii civile, potrivit Agerpres.

Conform unui comunicat al BERD, reuniunile au avut ca teme de discuţie revenirea României după pandemia de COVID-19 şi pe modalităţile în care investiţiile BERD pot sprijini această revenire, împreună cu fondurile de la Uniunea Europeană.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *