Acasă » Petrol și Gaze » Consumatori » Victor Ponta: România își asigură gazele din surse interne în această iarnă

Victor Ponta: România își asigură gazele din surse interne în această iarnă

12 decembrie 2014
Consumatori
energynomics

Premierul Victor Ponta a declarat că indiferent ce se întâmplă cu furnizarea gazelor de import din Rusia, România își poate asigura în această iarnă din propriile resurse necesarul de gaze pentru populație și pentru urgențe.

„Continuă problemele obișnuite, să zic, de iarnă. Am discutat și cu ministrul Energiei și cu ceilalți legat de aprovizionarea cu gaze și sperăm să nu fie probleme speciale, chiar dacă am avut probleme cu furnizarea gazelor din import. (…)

Vorbim de gazele de import din Rusia. (…) Ce vreau să transmit prin presă este că în orice situație, tot ce se întâmplă și cu gazele din Rusia și cu altceva, pentru populație și pentru necesitățile urgente avem propriile noastre resurse și, de asemenea, în depozite.

Sperăm să nu fie probleme cu gazele din import pentru desfășurarea activităților economice în mod normal, însă vreau să transmit un mesaj foarte clar că orice se întâmplă și orice decizii politice sau, mă rog, pseudopolitice se iau în estul Europei, noi avem pentru această iarnă pentru populație asigurat tot ceea ce trebuie”, a declarat premierul în cadrul ședinței de guvern.

Premierul a anunțat, totodată, că Executivul a aprobat sprijinul pentru CET-ul de la Govora în așa fel încât „municipiul Râmnicu Vâlcea și toate unitățile economice din zonă să nu rămână fără căldură și energie în această perioadă”.

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a precizat, la solicitarea premierului, că față de zilele trecute „au crescut furnizările pentru astăzi”, conform Agerpres.

„Înțelegem că sunt mai multe țări care s-au confruntat cu reduceri în furnizare din Federația Rusă. Știe și Comisia Europeană, am avut niște discuții ieri și la Bruxelles”, a declarat Nicolescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *