Acasă » Electricitate » Vicepreședintele ANRE Henorel Soreață și-a depus demisia

Vicepreședintele ANRE Henorel Soreață și-a depus demisia

Bogdan Tudorache

Vicepreședintele ANRE și membru al Comitetului de Reglementare al instituției, Henorel Soreață, și-a depus demisia la Parlament, în urma deciziilor controversate pe marginea OUG 114/2018, au declarat pentru energynomics.ro surse din piață. Henorel Soreață nu a putut fi contactat pentru comentarii.

Henorel Soreață a fost numit de Parlament în poziția de vicepreședinte în mai 2017, cu un mandat care urma să se încheie pe 23 aprilie 2020. Din 2013 a ocupat funcția de Director general al Direcției generale de control a ANRE.

În atribuțiile sale ca director intră, conform CV-ului, ”coordonarea activității de control privind respectarea reglementărilor și legislației aplicabile în sectorul energiei electrice, energiei termice, în sectorul gazelor naturale și în domeniul eficienței energetice,” coordonarea activității de soluționare a petițiilor în sectorul energiei electrice, termice și gazelor și coordonarea activității de mediere și soluționare a neînțelegerilor precontractuale în sectorul energiei electrice și gazelor.

Henorel Soreață este descris de sursele noastre ca un profesionist desăvârșit. Absolvent de Politehnica, în 1996, a absolvit cursurile aprofundate în 1998. Din 1997 în 2006 a lucrat la Electrica SA, din 2006 în 2010 a condus Direcția de Investigații și Arbitraj din cadrul ANRE. Pentru trei ani (2010-2013) a lucrat la CEZ România, iar din 2013 a revenit în cadrul ANRE.

Henorel Soreață a fost propus în poziția de vicepreședinte și membru al Comitetului de Reglementare de către coaliția PSD-ALDE în 2017.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *