Acasă » Electricitate » Vest-Energo se împrumută 8,5 milioane de euro pentru a produce energie electrică

Vest-Energo se împrumută 8,5 milioane de euro pentru a produce energie electrică

13 august 2015
Electricitate
energynomics

Acționarii companiei Vest-Energo, proprietarul CET Militari din București, au aprobat contractarea unui împrumut bancar de 8,5 milioane de euro pentru construcția a două grupuri de producție de energie electrică. Cele două grupuri vor însuma o capacitate instalată de producție de 8,8 MW.

De asemenea, acționarii și-au dat acordul și pentru extinderea și renovarea unor clădiri, costurile fiind estimate la 500.000 de euro. În luna aprilie, acționarii producătorului de energie electrică și termică au decis contractarea unui credit bancar în valoare de 17 milioane de euro pentru dezvoltarea unor noi proiecte de producție a energiei în cogenerare, precum și achiziția unei clădiri de birouri în zona Primăverii din Bucureşti.

Vest-Energo este singura companie privată în domeniul pieţii de energie din Bucureşti, care produce în regim de cogenerare energie electrică şi termică. Societatea, activă din 1965, a fost privatizată în 1995. Compania a finalizat în vara anului 2011 un proiect de investiţii demarat din 2009, implementând noi capacităţi energetice în două etape, prima etapă fiind finalizată în decembrie 2010. În iulie 2011, a fost finalizată şi etapa a doua a investiţiei.

În paralel cu cea de a doua etapă, societatea a lansat şi cea de a treia etapă, care a constat în implementarea a încă două unităţi de cogenerare, similare cu cele instalate anterior, şi a unui cazan de apă fierbinte, cu construcţiile şi echipamentele aferente. Punerea în funcţiune şi intrarea în exploatare comercială a acestor capacităţi a avut loc în luna septembrie 2014.

Vest-Energo are o capacitate de producție de aproape 23 MW putere electrică în cogenerare de înaltă eficienţă şi de 51 MW de energie termică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *