Acasă » Electricitate » Distribuţie » V.Popescu: DEER beneficiază de două contracte de 272 mil. lei, 80% cofinanțate prin Fondul de Modernizare

V.Popescu: DEER beneficiază de două contracte de 272 mil. lei, 80% cofinanțate prin Fondul de Modernizare

6 iunie 2023
Distribuţie
Bogdan Tudorache

Distribuție Energie Electrică Romania (DEER) beneficiază de două contracte noi pentru modernizarea rețelei, în valoare totală de aproximativ 272 milioane lei, cofinanțate în proporție de 80% prin Fondul de Modernizare, a anunțat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

”Astăzi am semnat două contracte pentru realizarea și modernizarea rețelelor de distribuție energie electrică, beneficiarul fiind Distribuție Energie Electrică Romania S.A. Proiectul 1: Stația de transformare 110/20kv Sibiu Vest, municipiul Sibiu. Valoarea totală a proiectului este de 70.301.509 lei inclusiv TVA, iar data limită prevăzută pentru finalizarea investiției este 30.06.2025. Valoarea maximă asigurată din Fondul pentru modernizare este de 45.168.571 lei, reprezentând 80% din cheltuielile eligibile ale proiectului”, a scris ministrul, pe pagina oficială de Facebook.

Prin implementarea proiectului „Stația de transformare 110/20kV Sibiu Vest, mun. Sibiu” vor fi realizate investiții în infrastructura energetică pentru asigurarea funcționării în condiții de siguranță, securitate și continuitate a serviciilor de distribuție energie electrică.

”Proiectul 2: Modernizarea rețelelor de distribuție energie electrica 110kV in zona stațiilor electrice de transformare Centru- Aeroport-Ioșia-Mecanica – municipiul Oradea. Valoarea totală a Proiectului este de 201.948.551 lei inclusiv TVA, iar data limită prevăzută pentru finalizarea investiției este 30.06.2026.

Valoarea maximă asigurata din Fondul pentru modernizare este de 126.273.755 lei, reprezentând 80% din cheltuielile eligibile ale proiectului”, se mai arată în comunicat.

Prin implementarea proiectului „Modernizarea rețelelor de distribuție energie electrică 110kV în zona stațiilor electrice de transformare Centru, Aeroport, Ioșia și Mecanica” – Oradea vor fi realizate investiții în infrastructura energetică pentru asigurarea funcționării în conditii de siguranță, securitate și continuitate a serviciilor de distribuție energie electrică.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *