Acasă » Electricitate » Utilitățile din SUA ar putea fi obligate să nu cumpere energie verde – Proiect

Utilitățile din SUA ar putea fi obligate să nu cumpere energie verde – Proiect

30 ianuarie 2017
Electricitate
energynomics

Un nou proiect de lege ar putea obliga utilitățile publice să nu mai utilizeze surse de energie regenerabile în SUA, ci doar clasice, precum cărbunele, gazele naturale și energia nucleară, conform salon.com.

În prima zi a sesiunii legislative a SUA, nouă parlamentari republicani au depus un proiect de lege care ar interzice utilizarea de către utilități a energiei electrică produse din proiecte de energie regenerabilă pe scală largă.

Proiectul de lege, ai cărui inițiatori sunt în primul rând statele producătoare de cărbune, ar avea nevoie ca utilitățile să utilizeze numai surse de energie clasice. În timp ce gospodăriile și întreprinderile mici ar putea folosi în continuare energie din proiecte solare sau eoliene, utilitățile s-ar putea confrunta cu amenzi mari, în cazul în care vor achiziționa energie verde.

Wyoming se numără printre cei mai mari producători de cărbune din SUA, și produce aproape 90% din electricitate din cărbune, dar are, deasemenea, un potențial eolian imens, în mare parte neexploatat. În prezent, unul din cele mai mari parcuri eoliene ale SUA este în curs de construcție acolo, însă cea mai mare parte a energiei va fi vândută în afara statului Wyoming. Conform proiectului de lege, o astfel de externalizare a vânzării este acceptată, însă ar avea totuși un efect de inhibare a industriei verzi.

Experții sunt însă sceptici că proiectul de lege va fi asumat, chiar și în republicanul Wyoming, susține InsideClimate News.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.