Acasă » Electricitate » Unipetrol și CEZ extind rețeaua încărcare electrică a Benzina în Cehia cu stații ABB

Unipetrol și CEZ extind rețeaua încărcare electrică a Benzina în Cehia cu stații ABB

31 mai 2019
Electricitate
Bogdan Tudorache

Unipetrol continuă să extindă numărul de stații din cadrul rețelei de benzinării benzina din Republica Cehă. Două încărcătoare noi ale CEZ au fost instalate la punctele de vânzare ale Benzina. Opt stații Benzina au fost dotate cu zece încărcătoare rapide oferite de CEZ.

Împreună cu unitatea Elektromobilita a Grupului CEZ, Benzina continuă să instaleze stații rapide, ceea ce permite reîncărcarea a 80% din capacitatea bateriei majorității vehiculelor în circa 20-30 de minute.

„Vrem să oferim un portofoliu de produse și servicii cât mai vast la stațiile Benzina. În plus față de combustibilii convenționali, oferim combustibili alternativi – GPL și CNG – și introducem treptat și energia electrică. Împreună cu CEZ, intenționăm să instalăm încărcătoare la zeci de stații Benzina situate în locații aglomerate – în orașe, pe autostrăzi și drumuri naționale”, a declarat Tomasz Wiatrak, vicepreședinte al Consiliului de Administrație al Grupului Unipetrol, responsabil cu activitățile de vânzare cu amănuntul.

CEZ intenționează să distribuie încărcătoare rapide în stațiile selectate în următorii doi ani.

„Avem cea mai mare rețea din Republica Cehă, cu peste 150 de stații publice de încărcare, inclusiv 94 de încărcătoare rapide. Vom avea nevoie de sute de puncte de tarifare în următorii ani datorită dezvoltării rapide a electromobilității în Republica Cehă. Colaborarea cu Benzina ne ajută să accelerăm construcția acestei rețele”, spune Pavel Cyrani, directorul diviziei de afaceri și strategie a CEZ.

Încărcătoarele rapide ABB sunt echipate cu conectori DC cu standarde de încărcare CHAdeMO și CCS cu o putere de până la 50 kW. Stația oferă, deasemenea, încărcare AC cu un conector Mennekes standard care permite încărcarea la o putere de până la 22 kW.

Construcția rețelei de stații electrice a CEZ este finanțată parțial prin intermediul a două granturi ale Programului CEF pentru segmentul de transport, pentru care CEZ a plicat în cadrul apelurilor pentru fonduri europene anunțate în 2017 și 2018. Comisia Europeană folosește acest program pentru a sprijini interconectarea Europei prin construirea stațiilor de încărcare în cadrul reței TEN-T. CEZ utilizează încărcătoare ABB pentru toate stațiile.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.