Acasă » Evenimente externe » UniCredit Bank România și Social Innovation Solutions lansează seria de evenimente ESG Journey

UniCredit Bank România și Social Innovation Solutions lansează seria de evenimente ESG Journey

17 mai 2024
ESG
energynomics

Peste 500 de companii din toată țara sunt așteptate în perioada mai – noiembrie 2024 la seria de evenimente ESG Journey, organizată de Social Innovation Solutions, în parteneriat cu UniCredit Bank România. Evenimentele se vor desfășura în 8 orașe, București, Timișoara, Oradea, Brașov, Constanța, Iași, Craiova și Cluj și se adresează antreprenorilor, CEO și CFO din companii cu cifră de afaceri de peste 2 milioane de euro, care sunt interesați de tranziția rapidă și eficientă la cadrul de reglementare ESG (Environmental, Social, Governance – factorii de mediu, sociali și de guvernanță).

„Înțelegem foarte bine provocările pe care le întâmpină orice companie responsabilă în această perioadă, generate de multitudinea de modificări legislative și de necesitatea de a analiza în profunzime riscurile care decurg din impactul schimbărilor climatice și modul în care acestea pot influența modelele de afaceri actuale. Înțelegem, în egală măsură însă, și oportunitățile care pot să apară în acest context și suntem pregătiți să discutam despre acestea, pentru că la UniCredit Bank credem în parteneriatul cu clienții noștri pentru o tranziție justă și echitabilă”, a spus Mihaela Lupu, CEO UniCredit Bank România.

Noile seturi legislative și cadrul de reglementare european și național care decurg din Pactul Verde (Green Deal) al UE, influențează semnificativ modul în care companiile vor fi evaluate de către auditori, investitori, parteneri, furnizori și finanțatori. Adoptarea cadrului ESG în mediul de afaceri din România aduce oportunități și provocări, iar companiile care îsi adaptează strategiile pentru a integra principiile ESG vor fi mai bine poziționate pentru a obține avantaje atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

ESG Journey vine în întâmpinarea nevoii și urgenței companiilor locale de a prioritiza și demara includerea sustenabilității în nucleul strategiei de afaceri, accelerând astfel tranziția către un model de afaceri cu amprentă redusă de carbon. Evenimentele ESG Journey se vor concentra pe riscurile și oportunitățile ESG pentru mediul de afaceri din România, abordând teme de interes pentru orice companie preocupată de tranziția către un model de afaceri sustenabil: creșterea transparenței și responsabilității, accesul la finanțare și investiții sustenabile, dubla materialitate și analiza specifică, beneficii externe și interne, raportarea de sustenabilitate ca instrument de strategie.

ESG Journey va începe vineri, 17 mai, la București și va continua în Timișoara (30 mai), Oradea (6 iunie), Brașov (10 septembrie), Constanța (20 septembrie), Iași (26 septembrie), Craiova (7 noiembrie) și Cluj (14 noiembrie).

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *