Acasă » Petrol și Gaze » Ungaria şi-a asigurat deja livrările de gaze pentru 2020

Ungaria şi-a asigurat deja livrările de gaze pentru 2020

22 martie 2019
Import-Export
Energynomics

Ungaria şi-a asigurat livrările de gaze pentru anul următor, chiar dacă Moscova şi Kievul nu vor reuşi să ajungă la un acord privind tranzitul gazelor naturale până la finalul anului, a declarat ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, după discuţiile pe care le-a avut cu directorul Gazprom, Alexei Miller, la Moscova, informează MTI.

„Astăzi am semnat un acord cu directorul Gazprom care asigură că grupul va aproviziona Ungaria cu gaze naturale anul următor indiferent dacă Rusia şi Ucraina vor semna un nou acord de tranzit”, a declarat Peter Szijjarto. Potrivit acestuia, este posibil să apară o situaţie în care Rusia să înceteze să mai livreze gaze naturale Europei via Ucraina. „De aceea trebuie să ne pregătim pentru cel mai negativ scenariu atunci când planificăm aprovizionarea cu energie a ţării”, a spus Szijjarto, potrivit Agerpres.

Szijjártó a declarat în urmă cu o săptămână, la Târgu Mureş, că Ungaria îşi doreşte să cumpere gaze naturale din România, iar firmele maghiare au încheiat deja contracte cu ExxonMobil şi cu OMV Petrom pentru a achiziţiona gaze ce ar urma să fie exploatate din Marea Neagră, însă de aici totul depinde de consorţiul americano-austriac şi de România.

„Faptul că în România sunt aprobate legi care în anumite cazuri reglementează domeniul energiei, asta nu este treaba noastră. Sunteţi un stat suveran şi intră în suveranitatea dumneavoastră să stabiliţi reglementările. Noi înţelegem că problema energiei este o problemă strategică şi de siguranţă naţională, niciodată nu am dorit şi nici nu dorim să comentăm reglementările dvs. Interne”, a spus Szijjártó, conform financialintelligence.ro.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *