Acasă » Petrol și Gaze » Ungaria anunță o nouă conductă de gaze

Ungaria anunță o nouă conductă de gaze

6 aprilie 2020
Import-Export
energynomics

Ungaria anunță realizarea unei noi conducte care va crește capacitatea de transport dinspre Serbia cu 60%, conform Asociației Energia Inteligentă.

Autoritatea maghiară de reglementare în domeniul energiei MEKH a emis la sfârșitul lunii martie decizia favorabilă realizării unei noi conducte magistrale de transport gaze naturale între Serbia și Ungaria. Conducta magistrala va avea un diametru de 1.200 mm, o lungime de 15 km și o presiune maximă de operare de 75 bari. Capacitatea inițială a conductei va fi de 6 miliarde metri cubi pe an și va permite conectarea între sistemul național de transport gaze naturale din Ungaria operat de FGSZ și noul sistem de tranzit al gazelor naturale al Serbiei dezvoltat de recent infiitata companie Gastrans, dezvoltatorul și operatorul conductei Turk Stream pe teritoriul Serbiei.

Decizia MEKH solicită operatorului de transport gaze naturale FGSZ realizarea obiectivului și punerea acestuia în funcțiune până la dată de 1 octombrie 2021, condiționând totodată realizarea unei soluții tehnice care să permită creșterea ulterioară a capacității de transport pe direcția Serbia către Ungaria în funcție de cererea de gaze naturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *