Acasă » Interes general » UE vrea să se folosească de impozite pe energie pentru a-și îndeplini obiectivele climatice

UE vrea să se folosească de impozite pe energie pentru a-și îndeplini obiectivele climatice

10 aprilie 2019
Interes general
energynomics

Comisia Europeană cere Parlamentului European și Consiliului să analizeze modul în care impozitarea energiei ar putea contribui mai eficient la realizarea obiectivelor politicilor UE în domeniul energiei și al climei.

De asemenea, Executivul comunitar vrea ca legiuitorii europeni să analizeze cum o trecere la votul cu majoritate calificată (QMV – qualified majority voting) între statele membre ar putea ajuta la „deblocarea progreselor în acest domeniu”, conform Euractiv.ro.

Deciziile în UE privind impozitarea se iau doar cu unanimitate, dar Comisia a cerut încă din ianuarie trecerea treptată la luarea de decizii cu majoritate calificată în toate domeniile fiscalității.

Comisia consideră, în cel de-al patrulea raport privind starea uniunii energetice adoptat marți, că si-a îndeplinit „pe deplin” angajamentele privind o strategie a uniunii energetice prin care „se garantează o energie accesibilă, abordabilă, sigură, competitivă și durabilă pentru toți europenii”.

„Europa este deja un lider mondial al luptei împotriva schimbărilor climatice. Politicile europene puse în aplicare în ultimii cinci ani în toate domeniile de politică au plasat UE pe drumul cel bun pentru a profita pe deplin de tranziția către o energie curată, valorificând oportunitățile economice pe care aceasta le oferă, generând creștere economică, locuri de muncă și creând un mediu mai sănătos pentru consumatori”, susține executivul UE într-un comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *