Acasă » Electricitate » Ucraina dublează importurile de electricitate, inclusiv din România

Ucraina dublează importurile de electricitate, inclusiv din România

10 mai 2024
Electricitate
energynomics

Ucraina intenționează să dubleze joi importurile de electricitate, după un puternic atac rusesc asupra sistemului energetic al țării, a anunțat Ministerul Energiei, transmite Reuters.

Importurile ar urma să crească la 16.699 megawați-oră (MWh), față de 7.600 Mwh miercuri, a informat pe Telegram Ministerul Energiei. Instituția a precizat: „Astăzi, la solicitarea Ucrainei, a fost deja efectuată furnizarea de energie electrică de urgență din Polonia, România şi Slovacia”, conform Agerpres.

Asistența de urgență va fi de asemenea acordată seara, în timpul orelor de vârf de consum de electricitate.

Într-un comunicat separat, operatorul rețelei de electricitate din Ucraina, Ukrenergo, a indicat că se aşteaptă joi la un deficit semnificativ de electricitate.

„Consumul industrial va fi limitat de la orele 18:00 la 24:00. În urma creşterii consumului, sunt posibile întreruperi ale furnizării”, a precizat Ukrenergo.

Ucraina, un exportator net de energie înaintea invaziei ruseşti din 2022, şi-a majorat semnificativ importurile de electricitate şi a oprit exporturile, după o serie de atacuri asupra sistemului energetic al țării, în martie şi aprilie.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *