Acasă » Petrol și Gaze » Uztel Ploiești a ieşit din insolvenţă după patru ani de reorganizare

Uztel Ploiești a ieşit din insolvenţă după patru ani de reorganizare

6 martie 2017
Interes general
energynomics

Tribunalul Dolj a decis în data de 3 martie ieșirea din insolvență a producătorului de echipamente petroliere Uztel Ploiești. Decizia instanței a venit în urma derulării planului de reorganizare a companiei care a reușit să-și plătească atât creditorii înscriși în tabelul definitiv de creanțe, cât și creanțele curente către furnizori, salariați și bugete, potrivit unui comunicat publicat luni de către administratorul judiciar Euro Insol. Decizia este executorie, dar poate fi atacată în decurs de șapte zile, pe anumite aspecte.

„Ca urmare a unui management defectuos la 6 septembrie 2010 societatea a fost nevoită să-și declare starea de insolvență. Uztel era într-o vadită incapacitate de plată, acumulând datorii de peste 74 milioane lei. Înregistra restanțe la plata salariilor pe ultimele cinci luni, restante cître furnizorii de utilități și materii prime”, afirmă administratorul judiciar Remus Borza, în comunicatul transmis presei.

În reorganizare, Uztel a făcut plăți de peste 430 milioane lei, potrivit administratorului judiciar.

Piața echipamentelor petroliere a fost extrem de afectată mai ales în ultimii doi ani, pe fondul prăbușirii prețului țițeiului de la peste 100 de dolari la începutul anului 2014 la sub 30 de dolari barilul la sfârșitul anului 2015.

Producătorul de echipamente petroliere, Uztel a înregistrat în 2015, venituri de 63,8 milioane de lei (14,2 milioane de euro), iar nivelul total al datoriilor din acel an era de 31,2 milioane de lei (6,9 milioane de euro), potrivit raportului trimis la Ministerul Finanțelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *