Acasă » Regenerabile » Trenurile electrice din Olanda, alimentate exclusiv cu energie eoliană

Trenurile electrice din Olanda, alimentate exclusiv cu energie eoliană

8 februarie 2017
Eolian
energynomics

Compania feroviară NS din Olanda a anunțat că toate trenurile sale electrice de pasageri sunt alimentate 100% cu energie eoliană. Această strategie a fost lansată în anul 2015, când NS a devenit parteneră de afaceri a companiei de electricitate Eneco. Scopul acestui parteneriat a fost ca trenurile de pasageri electrice să fie alimentate numai cu energie eoliană până în ianuarie 2018, însă proiectul a fost finalizat cu un an înainte de termen, potrivit reprezentanților companiei.

“Începand cu 1 ianuarie, 100% din trenuri merg cu energie eoliană”, a declarat Ton Boon, purtătorul de cuvânt al companiei feroviare olandeze, NS. Potrivit acestuia, realizarea a venit mai repede decât termenul – limită propus, anul 2018.

Conform companiei feroviere şi a Eneco, în jur de 600.000 de pasageri folosesc zilnic infrastructura feroviară. De asemenea, estimările făcute de specialiști în domeniu arată că o oră de activitate a unei centrale eoliene poate alimenta un tren pe o distanță de 200 de km.

”Circa 600.000 de călători au parte de o premieră mondială, grație contractului valabil pe o durată de 10 ani, încheiat între firma olandeză electrică Eneco și compania feroviară NS”, au declarat reprezentanții companiei. Astfel, aproximativ 5.500 de trenuri din Olanda se deplasează cu ajutorul puterii vântului.

”Funcționarea trenurilor cu energie regenerabilă este posibilă datorită existenței a numeroase ferme eoliene în Olanda, Belgia și Finlanda. Acest lucru este benefic și pentru protejarea mediului înconjurător, mai ales că mijloacele de transport feroviar folosesc aproape 1.2 miliarde kWh de electricitate, anual”, au mai declarat oficialii companiei NS.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *