Acasă » Petrol și Gaze » Transgaz: Sistemul naţional de transport al gazelor, în stare de prealertă

Transgaz: Sistemul naţional de transport al gazelor, în stare de prealertă

7 februarie 2020
Petrol și Gaze
Energynomics

Sistemul naţional de transport (SNT) al gazelor se afla vineri dimineaţa în stare de prealertă, în funcţie de indicatorul care arată volumul efectiv de gaze aflat în conductele de transport, potrivit datelor postate pe site-ul Transgaz.

Astfel, la ora 7:00, indicatorul Line Pack, care reprezintă volumul efectiv de gaze naturale aflat la un moment dat în sistemul de conducte de transport gaze naturale al Transgaz, avea o valoare de 54,1 milioane de metri cubi.

Compania explică faptul că starea optimă a SNT este atinsă atunci când valoarea Line Pack este între 49 şi 51 de milioane de metri cubi, iar starea normală este atinsă în intervalele de 42-49 de milioane de metri cubi şi 51- 53 milioane de metri cubi, potrivit Agerpres.

Starea de prealertă este considerată între 36 – 42 milioane de metri cubi şi între 53 – 55 de milioane de metri cubi, aici încadrându-se situaţia de vineri dimineaţă.

Sistemul intră în stare de alertă când Line Pack este mai mic de 36 de milioane de metri cubi sau mai mare de 55 de milioane de metri cubi.

Totodată, importurile au ajuns vineri la 10 milioane de metri cubi, adică 18% din consum.

Autor: Energynomics

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *