Acasă » Electricitate » Transelectrica s-a afiliat la TSCNET, centrul de coordonare a securităţii din regiunea CORE

Transelectrica s-a afiliat la TSCNET, centrul de coordonare a securităţii din regiunea CORE

27 septembrie 2018
Distribuţie
Energynomics

Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica anunţă afilierea în calitate de acţionar al TSCNET Services cu sediul la Munchen, unul dintre Coordonatorii Regionali de Securitate (RSC) pentru reţeaua europeană de transport al energiei.

Potrivit unui comunicat al companiei, operatorul român de sistem şi de transport este cel de-al 15-lea acţionar al TSCNET. „Calitatea de acţionar permite acum companiei Transelectrica o implicare activă în dezvoltarea ulterioară a TSCNET Services, ca unul dintre cei mai mari Coordonatori europeni regionali de securitate. Această etapă face parte din evoluţia naturală şi necesară a sectorului românesc de energie pe harta energetică europeană, în contextul implementării noului model al pieţei interne de energie electrică, a codurilor europene de reţea şi în perspectiva Pachetului Clean Energy”, a declarat Adrian Constantin Rusu, director general executiv al Transelectrica.

Prin afilierea României, TSCNET va oferi servicii de securitate a reţelei către operatorii de reţea din douăsprezece ţări europene. „Dat fiind că reţeaua din România este deja parte integrantă a reţelei de transport europene, Transelectrica are un rol important în dezvoltarea ulterioară a securităţii furnizării în sud-estul Europei”, a declarat Maik Neubauer, director al TSCNET Services, conform Agerpres.

Afilierea CNTEE Transelectrica la Centrul de coordonare a securităţii din regiunea CORE, TSCNET Services, a fost aprobată de Adunarea Generală a Acţionarilor CNTEE Transelectrica SA, în şedinţa din data de 5 iunie 2018. Reţeaua de transport al electricităţii din România are aproximativ 9.000 de kilometri de linii aeriene şi este conectată la reţelele de transport de înaltă tensiune din ţările vecine: Bulgaria, Serbia, Ucraina şi Ungaria.

Compania TSCNET Services este unul dintre principalii Coordonatori Regionali de Securitate (RSCs) din Europa. Cu sediul în Munchen, compania furnizează servicii integrate pentru operatorii de transport şi de sistem (OTS) şi către centrele lor de control pentru a menţine siguranţa în funcţionarea sistemului de electricitate în permanenţă.

Acţionarii TSCNET sunt 15 OTS din 12 ţări europene: 50Hertz (Germania), Amprion (Germania), APG (Austria), ČEPS (Cehia), ELES (Slovenia), Energinet (Danemarca), HOPS (Croatia), MAVIR (Ungaria), PSE (Polonia), SEPS (Slovacia), Swissgrid (Elveția), TenneT (Germania), TenneT (Olanda), TransnetBW (Germania) şi Transelectrica (România).

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *