Acasă » Electricitate » Transelectrica propune investiții de 285 de milioane de lei în 2019

Transelectrica propune investiții de 285 de milioane de lei în 2019

15 aprilie 2019
Electricitate
Energynomics

Operatorul rețelei naționale de transport al energiei electrice va supune aprobării acționarilor pe 13 mai bugetul de investiții pentru acest an, defalcat pe proiecte. Bugetul de investiții propus pentru acest an este de 284,8 milioane de lei, iar estimările privind anii viitori sunt de 660,1 milioane (2020), respectiv 535,2 milioane (2021), potrivit datelor prezentate de companie.

În 2019, cea mai mare parte a sumei, 206 milioane de lei, va fi alocată pentru continuarea proiectelor începute deja, între care 20 de proiecte de retehnologizare și un proiect pentru integrarea producției din surse regenerabile și centrale noi (Dobrogea și Moldova).

24 de milioane de lei sunt alocate pentru proiecte noi, între care prima etapă din extinderea stației 400 kV Medgidia prin racordarea liniei aeriene de 400 kV Isaccea-Varna și LEA 400 kV Isaccea-Dobrudja în stația Medgidia Sud.

Într-o secțiune dedicate riscurilor care ar putea afecta realizarea acestor investiții, conducerea Transelectrica se referă la eventuale întârzieri în emiterea acte normative pentru scoatere din fondul forestier a terenurilor corespunzătoare culoarului de realizare a liniilor electrice aeriene, precum și la rezilierea de către executant a contractului LEA Porțile de Fier-Anina-Reșița. Riscuri au fost identificate și în plan intern, între care nefinalizarea / nedemararea unor proceduri de achiziție publică (durata mare a circulației documentelor între entitățile companiei în vederea avizării, modificări legislative în domeniul achizițiilor publice, întârzieri în realizarea documentațiilor tehnice aferente).

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *