Acasă » Electricitate » Transelectrica asigură securitatea alimentării cu energie electrică în România, în contextul generat de COVID-19

Transelectrica asigură securitatea alimentării cu energie electrică în România, în contextul generat de COVID-19

20 martie 2020
Electricitate
Energynomics

Operatorul de Transport şi Sistem al energiei electrice CNTEE „Transelectrica“ S.A. pune în aplicare planul de acţiuni privind continuitatea activităţii şi operaţiunilor necesare asigurării funcţionării în condiţii de siguranţă a Sistemului Electroenergetic Naţional (SEN), în contextul epidemiologic generat de răspândirea COVID-19, a anunţat Transelectrica.

„CNTEE Transelectrica S.A. nu este în prezent afectată de COVID-19 şi asigură funcţionarea reţelei electrice de transport şi conducerea prin dispecer în condiţii normale de operabilitate, cu respectarea tuturor măsurile de prevenţie stabilite. În conformitate cu obligaţiile legale, CNTEE Transelectrica S.A. şi-a organizat activitatea în această perioadă pentru a asigura continuitatea misiunii sale de serviciu public de transport al energiei electrice, continuitatea alimentării cu energie electrică precum şi funcţionarea în condiţii de siguranţă a SEN“, se menţionează într-un comunicat citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, compania pune în aplicare cu responsabilitate un plan de acţiuni clare elaborat în conformitate cu toate prevederile legale, recomandările şi măsurile anunţate de autorităţi în vederea limitării răspândirii coronavirusului, acesta fiind actualizat continuu pentru a asigura gestionarea corespunzătoare a reţelei şi securitatea alimentării cu energie electrică în România.

Măsurile prevăzute în Planul de continuitate sunt implementate în mai multe etape, în funcţie de evoluţia situaţiei, de la măsuri preventive de igienă până la cele menite să asigure protecţia personalului-cheie pentru operarea SEN şi a reţelei electrice de transport, fiind monitorizate de o echipă dedicată în cadrul companiei.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *