Acasă » Interes general » Marii producători auto din Germania opresc vânzările unor mașini hibride plug-in

Marii producători auto din Germania opresc vânzările unor mașini hibride plug-in

5 noiembrie 2018
Interes general
Energynomics

Volkswagen, BMW și Mercedes-Benz au oprit vânzările unor mașini hibride plug-in în Europa, ca urmare a noilor reglementări privind emisiile.

Noul regim al Procedurii de testare a vehiculelor ușoare armonizat la nivel mondial (WLTP), care a intrat în vigoare la 1 septembrie, prezintă alte valori de CO2 decât vechiul sistem Ciclul de conducere european (NEDC), împingând vehiculele într-o bandă mai mare de taxare, potrivit Reuters și News Automotive.

Noile reguli ar putea elimina stimulentele fiscale oferite autoturismelor cu emisii ultra-scăzute în anumite țări, a afirmat raportul Automotive News.

Producătorii auto trebuie să decidă dacă merită să investească suplimentar pentru a dota mașinile cu baterii mai mari, în contrast cu stimulentele oferite, potrivit raportului. Introducerea WLTP a obligat unii producători de automobile să rețină modele neconforme din showroom-uri, determinându-i să reducă prețul altor modele, pentru a-și apăra cota de piață.

Totodată, guvernul german este pe cale să găsească o soluție pentru combaterea poluării cauzate de vehiculele diesel, dar nu există încă un acord în acest sens, a declarat o sursă guvernamentală, după ce cancelarul Angela Merkel a prezidat o întâlnire, vineri, la Berlin. Detaliile finale ale unei înțelegeri prin care se încearcă evitarea interdicțiilor asupra intrării vehiculelor mai vechi pe străzile din interiorul orașelor ar trebui să fie clarificate luni, când se întâlnesc liderii coaliției lui Merkel și social-democrații de centru-stânga.

 

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *