Acasă » Regenerabile » Solar » Thesan a investit 13 milioane de euro în şase proiecte fotovoltaice în România

Thesan a investit 13 milioane de euro în şase proiecte fotovoltaice în România

19 decembrie 2013
Electricitate
Bogdan Tudorache

Compania italiană Thesan, parte a grupului Savio, a finalizat achiziţia şi construcţia a şase proiecte fotovoltaice în România, cu o capacitate instalată totală de 9 MW, costurile ridicându-se la peste 13 milioane de euro.

Primul dintre aceste proiecte, cu o capacitate de 2 MW şi situat la sud-vest de Bucureşti, este deja operaţional şi a primit acreditare din partea autorităţilor române pentru alocarea de certificate verzi, se arată într-un comunicat al Thesan.

Proiectul a fost finanţat de Banca Italo Romena. Celelate cinci proiecte se află în construcţie sau au fost deja finalizate, conectate la reţea şi in faza de obţinere a autorizaţiilor.

Thesan are, de asemenea, operaţiuni în Italia, India şi Brazilia.

În proiectele Thesan în România au fost implicate mai multe companii, printre care Banca Italo Romena, Progetti International (Gruppo Merloni) şi Power One Italy.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.