Acasă » Interes general » Tesla a câştigat pentru prima dată mai mult de 1 mld. USD într-un trimestru

Tesla a câştigat pentru prima dată mai mult de 1 mld. USD într-un trimestru

28 iulie 2021
Interes general
Gabriel Avăcăriței

Graţie unui număr record de autovehicule livrate în al doilea trimestru al acestui an, constructorul american de automobile electrice Tesla a câştigat pentru prima dată în istoria sa mai mult de un miliard de dolari în decursul a trei luni, dar a avertizat că penuria de semiconductori rămâne o ameninţare, relatează AFP.

Situaţia pe partea de semiconductori continuă să fie „destul se serioasă”, a subliniat luni directorul Tesla, Elon Musk într-o conferinţă telefonică cu analiştii. „Este dificil de spus cât timp va dura pentru că nu putem face nimic”, a adăugat Musk. Cu toate acestea, Musk a spus că Tesla se aşteaptă în continuare să demareze producţia SUV-ului Model Y la uzinele de la Berlin (Germania) şi Austin (Texas), care în prezent sunt în construcţie, conform Agerpres.

În pofida penuriei de cipuri şi a problemelor de aprovizionare care perturbă sectorul auto de la începutul anului, Tesla a livrat un număr de 201.250 de vehicule în al doilea trimestru, un nivel fără precedent. În consecinţă, profitul net al grupului a crescut de zece ori în ritm anual până la 1,14 miliarde de dolari. De asemenea, cifra de afaceri aproape s-a dublat până la 11,96 miliarde de dolari.

Pe de altă parte, Tesla, companie pentru care o mare parte din profituri provin din vânzarea de certificate de poluare către alte companii, deoarece automobilele sale nu sunt poluante, se aşteaptă ca această sursă de venituri să înceapă să se reducă. În al doilea trimestru al acestui an veniturile generate de această activitate s-au cifrat la 345 milioane de dolari, faţă de 518 milioane de dolari în trimestrul precedent.

În schimb, dacă în primul trimestru compania lui Elon Musk a înregistrat un profit operaţional de 101 milioane de dolari graţie bitcoin, în trimestrul al doilea a înregistrat pierderi de 23 milioane de dolari din acelaşi motiv. Tesla a provocat o surpriză la începutul anului atunci când a anunţat că a achiziţionat că a achiziţionat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari. Valoarea celei mai importante criptomonede a crescut exploziv până la mijlocul lunii aprilie pentru ca ulterior să se deprecieze.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al Energynomics din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare Energynomics: site-ul, revista și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *