Acasă » Termo » Termoenergetica atrage atenția PMB asupra situației financiare critice şi a datoriilor de 800 mil. lei

Termoenergetica atrage atenția PMB asupra situației financiare critice şi a datoriilor de 800 mil. lei

energynomics

Compania Municipală Termoenergetica a transmis Primăriei Capitalei, dar şi Consiliului General o adresă în care atrage atenția asupra datoriilor de 800 de milioane de lei pe care PMB le-a acumulat.

Directorul general al companiei, Claudiu Crețu, a declarat că din această datorie, 300 de milioane de lei reprezintă facturi curente.

“Este o adresă care a fost transmisă către Primărie, către ministere, către consilierii generali, astfel încât să atragem atenția la situația financiară critică în care se găseşte Compania Municipală Termoenergetica şi la faptul că este nevoie de soluții urgente, mai ales că ne apropiem de luna octombrie, când va trebui să dăm drumul la căldură, să reluăm furnizarea de încălzire în oraş. (…) Obligația noastră a fost de a informa Consiliul General, pentru că el este acționarul acestei companii”, a precizat Claudiu Crețu, conform Agerpres.

El a menționat că primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, caută soluții pentru această problemă.

“Domnul primar, primăria caută soluții pentru a se împrumuta, pentru a face rost de finanțare, pentru a plăti aceste datorii”, a spus directorul Termoenergetica.

Potrivit acestuia, în cazul în care situația nu va fi rezolvată, există riscul intrării în insolvență a companiei.

“Există acest risc, dacă nu se plătesc datoriile. Din păcate, există acest risc, da”, a subliniat Claudiu Crețu.

La rândul său, consilierul municipal PSD Adrian Vigheciu a făcut referire la adresa transmisă de către Termoenergetica.

“Situația de la Termoenergetica a devenit dramatică. Într-o nouă înştiințare disperată trimisă la Primăria Capitalei, reprezentanții companiei anunță practic falimentul şi faptul că Bucureştiul va rămâne fără căldură şi apă caldă la iarnă. Datoriile Termoenergetica depăşesc 800 de milioane de lei, iar datoriile PMB către ei depăşesc 300 de milioane de lei. Dacă primarul general Nicuşor Dan continuă să doarmă pe el sau să se facă că plouă, vom avea cea mai cumplită şi cea mai ruşinoasă iarnă din ultimii 30 de ani”, a scris acesta pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *