Acasă » Interes general » TeraPlast, inclusă în indicele ROTX al Bursei de la Viena

TeraPlast, inclusă în indicele ROTX al Bursei de la Viena

16 martie 2023
Interes general
energynomics

Titlurile TeraPlast au fost incluse de către Bursa de Valori de la Viena în indicele ROTX EUR, în urma revizuirii componenței. Noua structură intră în vigoare începând cu 20 martie 2023.

ROTX, lansat în 2005, este un indice de preț ponderat în funcție de capitalizare și este compus din 15 acțiuni blue chip românești, este tranzacționabil și este utilizat ca suport pentru produse structurate și instrumente derivate standardizate. Componența indicelui este revizuită trimestrial.

”Includerea acțiunilor TeraPlast în indicele ROTX EUR este confirmarea faptului că vizibilitatea TRP crește la nivel regional, respectiv la Bursa de Valori de la Viena. Ne propunem mereu să fim o companie atractivă pentru acționari și investitori, să comunicăm transparent și mai ales să traversăm cu un impact minim perioadele care ne pun la încercare. Acestea, împreună cu atenția la aplicarea celor mai bune practici de guvernanță sunt piloni de bază în relația noastră cu piața de capital.” a spus dl Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

În septembrie 2021, acțiunea TRP a fost inclusă și în indicele CECE MID CAP al Bursei de la Viena, parte din familia de indici regionali CECExt (CECE Extended Index). Acțiunile companiei sunt prezente și în indicii FTSE Russell. Menținerea acțiunilor TRP în indicii Small Cap și Global All Cap a fost reconfirmată la revizuirea semestrială care a avut loc în februarie 2023.

Un comentariu la „TeraPlast, inclusă în indicele ROTX al Bursei de la Viena”

  1. Pingback: TeraPlast, inclusă în indicele ROTX al Bursei de la Viena - Piramid Energy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *