Acasă » Interes general » Mediu » Teofil Mureșan, E-Infra: Nova Power&Gas a finalizat o centrală de 40 MW, investiție de 100 mil. euro

Teofil Mureșan, E-Infra: Nova Power&Gas a finalizat o centrală de 40 MW, investiție de 100 mil. euro

27 februarie 2023
Mediu
Bogdan Tudorache

Companiile grupului E-Infra au în vedere numeroase investiții în capacități verzi. Astfel, Nova Power&Gas, parte a grupului E-Infra, a investit anul trecut aproximativ 100 de milioane de euro într-o centrală mixtă de 40 MW la Câmpia Turzii, a declarat Teofil Mureșan, CEO și Chairman, E-Infra.

”Centrala are 40 MW de solar, 26 MW în servicii de echilibrare – urmează să punem în funcțiune încă 10 MW în următoarele două luni… Proiect de hidrogen, storage de 60MWh în regim de echilibrare și consum, funcționând în cadrul platformei industriale. Ne-am continuat investițiile în proiectele pe care le avem în comun cu Nuclearelectrica în zona nucleară la Doicești – sigur, e un proiect de lungă durată. Continuăm să investim și în alte surse –parcuri eoliene, storage…depinde de costurile de exploatare”, a spus Teofil Mureșan.

”Împreună cu parteneri americani și cu alți furnizori de tehnologie, lucrăm într-un proiect mare pentru România, pe care Dl. Virgil Popescu l-a anunțat deja…ar fi posibil să-l discute cu compania americană Fluor –  de a instala o magistrală de curent continuu Marea Neagră-București-Ungaria, proiect care ar presupune instalarea în culoarul BRUA, pe terenul deja existent și expropriat, a două cabluri de curent continuu cu o capacitate de 5.000 MW, ceea ce ar rezolva problema de transport de la Marea Neagră și ar da posibilitatea dezvoltării proiectelor de offshore wind cu potențialul extraordinar pe care îl avem neexploatat – de 10-12 GW de offshore la Marea Neagră, dar și viitoarelor interconectări între România, Georgia și alte țări, dar și să exportăm spre Ungaria și mai departe, spre Austria”, a adăugat Teofil Mureșan.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Un comentariu la „Teofil Mureșan, E-Infra: Nova Power&Gas a finalizat o centrală de 40 MW, investiție de 100 mil. euro”

  1. Pingback: Teofil Mureșan, E-Infra: Nova Power&Gas a finalizat o centrală de 40 MW, investiție de 100 mil. euro - Piramid Energy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *