Acasă » Electricitate » Nuclear » Teodor Chirica la conducerea EnergoNuclear, firma pentru reactoarele noi de la Cernavodă

Teodor Chirica la conducerea EnergoNuclear, firma pentru reactoarele noi de la Cernavodă

27 noiembrie 2013
Electricitate
Bogdan Tudorache

Teodor Chirica, fost director general al Nuclearelectrica (SNN), a fost numit la conducerea EnergoNuclear, compania care va construi reactoarele 3 şi 4 ale centralei de la Cernavodă.

chiricaChirica a fost numit la conducerea EnergoNuclear pe data de 16 noiembrie. El a condus Nuclearelectrica în perioada 2005-2009.

EnergoNuclear este un vehicul de investiții specializat (SPV, special purpose vehicle), controlat în proporţie de 84,65% de Nuclearelectrica, creat pentru construcţia reactoarelor nucleare 3 şi 4 la centrala din Ceravodă – proiect ce necesită o investiţie totală de aproximativ 6,4 miliarde de euro.

Din acţionariatul EnergoNuclear mai fac parte Enel (Italia), care deţine 9,15% din capital, şi ArcelorMittal România, cu o deţinere de 6,20%.

Nuclearelectrica este controlată de stat, prin Departamentul pentru Energie.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *