Acasă » Petrol și Gaze » Tariful GNL stabilit de China amenință obiectivele de export al energiei trasate de Trump

Tariful GNL stabilit de China amenință obiectivele de export al energiei trasate de Trump

16 mai 2019
Import-Export
Energynomics

Majorarea tarifelor de către statul chinez pentru mărfuri americane în valoare de 60 de miliarde de dolari vizează un obiectiv central pentru administrația Trump – de a exporta mai multă energie, prin gazul natural lichefiat (GNL).

Comerțul cu GNL transportat maritim a crescut în ultimii cinci ani, atingând un record de 316,5 milioane de tone în 2018, potrivit International Gas Union.

China a devenit al doilea cel mai mare importator de GNL din lume, deoarece caută o alternativă mai curată la cărbune pentru a genera energie electrică, potrivit Financial Times.

Unitățile de lichefiere finanțate de mari companii energetice precum ExxonMobil și companii independente, cum ar fi Cheniere Energy, promit să transforme SUA într-un important exportator de GNL, ca urmare a ascensiunii sale ca furnizor de gaze naturale, după exploatările de șist.

Tariful chinez de 25% pe gazul din SUA a distrus această ambiție. Taxa, anunțată săptămâna aceasta ca represalii pentru tarifele anunțate de Casa Albă, reprezintă o creștere majoră, de la o taxă anterioară de 10% pe care China a impus-o în septembrie anul trecut. Acesta urmează să intre în vigoare la 1 iunie.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *