Acasă » Electricitate » SUA: Electricitatea din gaze naturale depășește cărbunele

SUA: Electricitatea din gaze naturale depășește cărbunele

12 august 2015
Electricitate
energynomics

Cel mai recent raport lunar al agenției de statistică pentru energie din SUA arată că generarea pe cărbune a depășit-o pe cea pe gaze naturale în luna Mai. Producția totală de cărbune și gaze naturale în respectiva lună a crescut cu 14% faţă de nivelul din aprilie, iar creșterea generării pe cărbune a dus la o pondere a acestuia în mix de 65% din total, scrie theenergycollective.com.

Producția totală de energie pe bază de gaze şi cărbuni este mai mare în timpul verii şi iernii, când cererea de electricitate este cea mai mare, și mai mică primăvara și toamna, atunci când cererea de energie electrică este redusă. Multe unități profită de aceste luni cu cerere redusă pentru a urma programe de mentenanţă. Pe măsură ce crește cererea către nivelul de vârf din vară, ratele de utilizare pentru unitățile pe gaz şi cărbuni tind să crească.

În luna aprilie 2012, ultima dată când generarea pe bază de gaze naturale a fost aproape să depășească pe cea pe bază de cărbune, prețurile spot pentru gazele naturale au fost de aproape 2 dolari pe MMBtu în medie lunară, înainte de a reveni la aproximativ 3.50 dolari/MMBtu în ultimele luni din 2012.

Prețurile scăzute ale gazelor naturale fac generarea cu gaze atractivă din punct de vedere economic în timpul perioadelor cu cerere scăzută, atunci când operatorii din multe părţi ale ţării au o mai mare flexibilitate în a alege între cărbune și unitățile pe gaz natural, pe baza costului lor de distribuţie.

Pe o bază medie anuală, cărbunele și-a pierdut cota sa în generare în faţa gazelor naturale și, în mai mică măsură, în faţa regenerabilelor. Tendința descendentă actuală în generarea pe bază de cărbune a început în 2007, când producția de gaze naturale a SUA în creştere (în special din șisturi) a condus la o scădere susținută a prețurilor spot ale gazelor naturale și la o creştere a generării din aceste surse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *