Acasă » Regenerabile » SUA: De ce gazul natural nu mai poate scoate biogazul din piață

SUA: De ce gazul natural nu mai poate scoate biogazul din piață

23 iulie 2019
Biomasă
energynomics

Gazele naturale se confruntă deja cu o concurență din partea vântului și a energiei solare pe unele piețe, iar biogazul a înregistrat, deasemenea, o expansiune. Ceea ce lipsea biogazului era însă flexibilitatea și accesul pe piață furnizat de certificatele de energie regenerabilă – până în prezent. Acum, un nou plan de cu certificate (REC) pentru biogaz este în plină desfășurare și ar putea crea gazului natural o adevărată concurență, potrivit Cleantechnica.

Certificatele pentru energie regenerabilă (REC) au jucat un rol-cheie în accelerarea accesului la energie verde în SUA. Acest lucru se datorează faptului că deținătorii REC dobândesc o parte (sau toate) din producția dintr-o fermă eoliană sau solară, chiar dacă nu au acces fizic la kilowații verzi. Finanțatorii pot participa la mai multe proiecte, cumpărătorii REC devenind bancabili.

Cel mai important este că proiectele se construiesc în detrimentul combustibililor fosili. Iar certificatele REC ar putea face același lucru și în cazul biogazului.

Un prim rezultat ar fi o creștere puternică a sistemelor de recuperare a biogazului la fermele de lactate și în alte operațiuni de creștere a animalelor – iar autoritatea americană în domeniu încearcă să încurajeze astfel de proiecte încă din 1994.

Noul program-pilot cu certificate pentru biogaz este primul de acest fel din SUA.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.