Acasă » Interes general » SUA ar putea obţine „independenţa energetică” în 2026 – raport

SUA ar putea obţine „independenţa energetică” în 2026 – raport

9 ianuarie 2017
Interes general
energynomics

SUA ar putea deveni exportator net de energie începând cu 2026, pe măsură ce producția de petrol și gaze naturale continuă să crească, potrivit unui nou raport citat de revista Time.

Realizarea acestui punct de referință denumit de politicieni ca „independență energetică” semnifică faptul că SUA ar exporta mai multe resurse energetice decât ar importa. Raportul realizat de Energy Information Administration (EIA) evaluează o serie de factori care ar putea afecta industria energetică, inclusiv ritmul de creștere tehnologică, nivelul de creștere economică și al prețurilor la petrol și gaze naturale. În unele cazuri, cum ar fi dezvoltarea în ritm rapid a tehnologiei, exportul net va crește în mod dramatic. În alte cazuri, cum ar fi al prețurilor scăzute la petrol, importurile nete s-ar extinde. Cazul de referință, care presupune că reglementările în vigoare rămân intacte și tendințele continuă, arată că SUA va exporta cu puțin mai multă energie decât importă.

„Da, SUA ar putea fi complet ‘independentă’, cred că asta a fost expresia folosită la un moment dat – din punct de vedere energetic”, a spus managerul EIA, Adam Sieminski, într-o conferință de presă.

Creșterea bruscă a producției de energie a SUA este în mare datorată accesului sporit la rezervele de petrol și gaze, datorită noilor tehnologii precum fracturarea hidraulică, acestea ducând la avansul unor zone inaccesibile anterior.

Politicienii de pe ambele culoare au salutat anunțul privind „independență energetică” -inclusiv Președintele ales Donald Trump-ca fiind un obiectiv-cheie al unei politici energetice puternice. Însă economiștii și factorii de decizie au dezbătut valoarea termenului, argumentând că nu ar fi recomandat să se bazeze exclusiv pe resursele energetice din SUA. În schimb, unii experți susțin că SUA ar trebui să urmărească politici care să asigure securitatea energetică.

Raportul, ce reprezintă o perspectivă pentru întregul sector energetic până în 2050, arată o scădere masivă a energiei electrice la centralele electrice pe bază de cărbune, chiar dacă Trump renunță la Clean Power Plan, politica creată de președintele Obama pentru a descuraja utilizarea cărbunelui de către centralele electrice. În același timp, este de așteptat să crească utilizarea gazelor naturale, energiei solare și eoliane în producția de electricitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *