Acasă » Uncategorized » SUA a aprobat proiectul prin care oferă 1 miliard de dolari CEE pentru a asigura independența față de Rusia

SUA a aprobat proiectul prin care oferă 1 miliard de dolari CEE pentru a asigura independența față de Rusia

2 aprilie 2019
Uncategorized
Energynomics

Camera Reprezentanților a Congresului Statelor Unite a votat, săptămâna trecută, proiectul de lege privind asistarea țărilor din Europa Centrală și de Est cu privire la diversificarea surselor de aprovizionare cu energie, pentru contracararea influenței Rusiei în zonă, potrivit agenţiei TASS. Proiectul de lege trebuie să fie adoptat de Senatul SUA și apoi să fie semnat de Președintele Trump pentru a deveni lege.

Potrivit agenţiei de presă, autorii proiectului de lege sugerează că este necesar ca SUA să ajute țările din Europa Centrală și de Est să-și reducă dependența de resursele energetice ale ţărilor care le utilizează pentru o influență politică excesivă şi intimidare, cum ar fi Federația Rusă. De asemenea, proiectul de lege are în vedere creşterea concurenței pe piață, conform financialintelligence.ro.

Departamentul de Stat și agențiile conexe ar trebui să susțină „eforturile Comisiei Europene și ale guvernelor țărilor din Europa Centrală și de Est de a-și spori securitatea energetică”, potrivit textului proiectului de lege. Acesta prevede, pe de o parte, „sprijinul diplomatic și politic”, iar pe de altă parte – sprijinul financiar pentru anumite proiecte energetice.

Documentul sugerează că agențiile asociate vor fi „autorizate să angajeze și să cheltuiască nu mai mult de 1 miliard de dolari pentru a sprijini investițiile din sectorul privat în proiecte care diversifică sursele de energie și capacitățile de transport energetic ale țărilor din Europa Centrală și de Est și pentru a îmbunătăți integrarea piețelor energetice în aceste țări”.

Autor: Energynomics

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *