Acasă » Petrol și Gaze » Stroe, MET: Va fi un maraton de 30 de ani pe piața centralelor pe gaz cu ciclu combinat

Stroe, MET: Va fi un maraton de 30 de ani pe piața centralelor pe gaz cu ciclu combinat

24 decembrie 2019
Petrol și Gaze
energynomics

În sectorul energetic va fi un maraton de 30 de ani de acum încolo pentru că există o mulțime de oportunități în construcția de centrale pe gaz cu ciclu combinat, a afirmat Petre Stroe, director general al companiei de furnizare a energiei electrice și gazelor naturale MET România Energy (membră a grupului MET).

România are nevoie de investiții puternice în sectorul gazelor naturale.

“Avem o sursă importantă de gaze naturale (n.r. – onshore, precum și gazele din zăcămintele offshore din Marea Neagră) și putem deveni furnizori pentru Europa. Industria gazelor este în prezent în urma altor industrii în ceea ce privește reglementările – cel puțin cu trei ani. Dar, când aceste reglementări vor atinge un nivel normal, vor exista o mulțime de oportunități. Și există și oportunități în domeniul energiei regenerabile, mai ales că ne propunem să ajungem la o cotă de 34% din consum, de la 24% în prezent“, a precizat directorul general al MET România Energy, pentru Die Welt.

În ceea ce privește activitatea companiei în România, Stroe a anunțat că, în prezent, MET se concentrează pe clienții industriali, dar există o preocupare majoră și pentru atragerea de clienți rezidențiali. “Există un prag de 100.000 de clienți și, cu cât putem atinge mai repede această țintă, cu atât mai bine. În viitor, ne propunem să avem 40% clienți rezidențiali și 60% non-casnici“, a mai spus Stroe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *