Acasă » Electricitate » Starace, CEO Enel: Am descoperit rolul incredibil de important al operatorilor de distribuție de energie electrică în tranziția energetică

Starace, CEO Enel: Am descoperit rolul incredibil de important al operatorilor de distribuție de energie electrică în tranziția energetică

21 mai 2019
Distribuţie
Energynomics

Energia este deosebit de importantă pentru dezvoltarea societății, iar societatea în care trăim consumă energie în moduri din ce în ce mai complexe. Această complexitate nu va scădea, ci putem fi siguri că va spori, ca urmare a avansului tehnologic, ștergând granițele dintre diverse sectoare industriale și oferă noi oportunități companiilor membre ale Eurelectric, a afirmat Franceso Starace, CEO Enel, în deschiderea Eurelectric Power Summit 2019, conform investenergy.ro.

Starace a evidențiat: ”Am descoperit rolul incredibil de important al operatorilor de distribuție de energie electrică în tranziția energetică, cu ajutorul digitalizării, care permite clienților să devină parte activă a sistemului energetic și aduc beneficii atât clienților cât și celorlalți jucători din domeniu, pentru dezvoltarea sustenabilă a societății. Ne bucurăm că am sesizat aceste trenduri și le-am abordat cu curaj, în loc să ne fie teamă de schimbările majore pe termen scurt. Ne bucurăm că Comisia Europeană, Consiliul și Parlamentul ne-au ascultat și am avut discuții foarte constructive cu aceste organizații pentru ca Europa să avanseze. Aceasta pentru că spiritul Eurelectric este cel de a fi în serviciul societății, de aceea este o organizație unică”.

Pentru Starace, acesta este ultimul Power Summit în calitate de președinte al Eurelectric. Noul Președinte al asociației europene, ales la Adunarea Generală care a avut loc cu o zi înaintea evenimentului, este Magnus Hall, CEO Vattenfall.

Autor: Energynomics

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *