Acasă » Petrol și Gaze » S&P urcă ratingul MOL la ”recomandat pentru investiții” (investment grade)

S&P urcă ratingul MOL la ”recomandat pentru investiții” (investment grade)

20 noiembrie 2017
Consumatori
energynomics

Grupul MOL a primit un rating de credit pe termen lung BBB- din categoria recomandată investițiilor, cu perspectivă stabilă din partea agenției Standard and Poor’s (S&P), a anunțat compania.

Agenția de evaluare financiară S&P a ajuns la concluzia că îmbunătățirea ratingului de credit la categoria recomandată investitorilor este justificată de îmbunătățirea parametrilor de credit actuali și estimați ai MOL, datorită performanțelor solide ale companie și condițiilor încurajatoare din domeniul său de activitate. Potrivit S&P, MOL a demonstrat avantajele generate prin aplicarea modelului său de afaceri integrat, a obținut beneficii durabile pentru profitabilitate în urma aplicării programul de optimizare a costurilor și a extins ponderea segmentelor retail și petrochimie, mai puțin volatile. Perspectiva stabilă reflectă estimarea S&P conform căreia MOL va menține parametri de credit durabili, susținuți de generarea unui flux de numerar de exploatare liber pozitiv, continuând totodată să investească în activitatea sa din domeniul produselor chimice.

În luna martie a anului trecut, agenția Fitch Ratings a revizuit perspectiva MOL de la „negativă” la „stabilă”, menținând totodată ratingul de credit pe termen lung la calificativul BBB-. La rândul său, în martie 2017, Moody’s a atribuit Grupului MOL calificativul Baa3 din categoria recomandată investițiilor. Astfel, MOL a devenit emitent din categoria recomandată investițiilor, conform evaluărilor de credit ale celor trei principale agenții de rating.

„Suntem încântați de îmbunătățirea calificativului acordat de S&P fiindcă acesta permite Grupului MOL să se alăture clubului exclusivist al emitenților din categoria recomandată investițiilor, o nouă dovadă a solidității modelului de afaceri integrat și a puterii financiare ale Grupului. Vom continua să obținem rezultate solide datorită bazei noastre de active de înaltă calitate, la costuri scăzute, iar strategia pentru 2030 va transforma MOL într-o importantă companie de produse chimice și un redutabil furnizor de servicii de mobilitate și larg consum în ECE”, a spus József Simola, Director Financiar al Grupului MOL.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *