Acasă » Regenerabile » Solar » Singurul producător român de panouri PV își dublează capacitatea de producție

Singurul producător român de panouri PV își dublează capacitatea de producție

4 februarie 2014
Electricitate
energynomics

Fabrica de panouri solare Altius Fotovoltaic, parte din grupul Bomax, își va dubla capacitatea de producție după încheierea lucrărilor de extinderie a fabricii din Zona Liberă Giurgiu, a declarat pentru Mediafax directorul general al companiei, Ion Murgescu. „În una-două luni ne dublăm capacitatea de producţie, la 220.000-230.000 de panouri pe an. Investiţia este de 3-4 milioane de euro”, a afirmat directorul pentru agenția de știri.

Firma a început să producă panouri fotovoltaice în 2012, în urma unei investiţii de opt milioane de euro, din care jumătate a fost ajutor de stat. “Avem o fabrică în Zona Liberă Giurgiu, în care am investit 8 milioane de euro, din care jumătate ajutor de stat. Am început producţia panourilor fotovoltaice în 2012. Avem o capacitate de producţie de 33 MW pe an, adică peste 110.000 de panouri, şi vrem să o extindem la 50 MW. Finanţarea este rezolvată”, declara în octombrie 2013 Ion Murgescu.

Altius Fotovoltaic a rămas singurul producător de panouri solare din România după închiderea fabricilor deținute de Renovatio şi Siliken. Una dintre modalitățile prin care Altius a reușit să supraviețuiască, potrivit directorului său, este că „noi ţinem marja de profit jos, pentru a putea face faţă competiţiei. Avem cele mai mici preţuri din Europa. Sunt convins că peste câţiva ani vom lucra numai pentru a înlocui panourile stricate”, preciza directorul Ion Murgescu, subliniind că peste 90% dintre panourile aduse în România au fost cumpărate doar prin raportarea la preț și nu la calitatea lor.

După ce lucrările de extindere vor fi încheiate, unitatea va putea produce panouri fotovoltaice suficiente pentru instalarea a circa 66 MW. Potrivit lui Ion Murgescu, în acest în România urmează să mai fie instalate parcuri fotovoltaice de 600 MW, de la circa 1.000 MW în prezent. Potrivit declarațiilor directorului general, Altius Fotovoltaic importă materialele necesare producţiei de panouri solare din Taiwan şi Uniunea Europeană, iar din România cumpără doar ramele, de la Alprom Slatina, firmă controlată de producătorul de aluminiu Alro Slatina.

 

Un comentariu la „Singurul producător român de panouri PV își dublează capacitatea de producție”

  1. Buna ziua,as fi interesat de o colaborare cu firma dv.Este vorba despre 250 ha pentru panouri foto-voltaice in Camerun ,daca sunteti interesați putem stabilii o întâlnire pentru restul detaliilor.va multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *