Acasă » Termo » Sindicatul din ELCEN acuză Primăria Capitalei de distrugerea sistemului de termoficare și cere angajaților RADET să protesteze

Sindicatul din ELCEN acuză Primăria Capitalei de distrugerea sistemului de termoficare și cere angajaților RADET să protesteze

1 aprilie 2019
Cogenerare
energynomics

Sindicatul Liber Independent din Sucursala Electrocentrale București a transmis opiniei publice o scrisoare deschisă în care cere Primăriei București să își asume obligațiile asumate de a plăti în avans gazele naturale consumate de ELCEN pentru producerea agentului termic pentru populație.

“Situația actuală în care Primăria Municipiului București ‚a uitat’ să onoreze convenția asumată de a plăti în avans gazele naturale consumate de ELCEN pentru producerea agentului termic pentru populație pe luna ianuarie 2019, aproximativ 175 de milioane de lei, duce la un blocaj economico-financiar al ELCEN, care nu poate onora obligațiile de plată către furnizorii de gaz”, afirmă liderii sindicatului. “Atragem atenția că Primăria nu plătește ca alternativă nici măcar subvenția pentru agentul termic livrat de ELCEN către populație”, adaugă aceștia. În opinia sindicaliștilor, Primăria Municipiului București “participă activ de mai mult de zece ani la distrugerea sistemului de termoficare al capitalei prin neonorarea obligațiilor de plată și acumularea de datorii care au dus la declararea insolvenței RADET și apoi a ELCEN”.

Semnatarii scrisorii deschise amenință cu proteste și cer angajaților RADET să se implice în aceste acțiuni. „Salariații ELCEN nu vor accepta să fie pasivi în condițiile în care instituția Primarului General al Bucureștiului distruge sistemul de termoficare și împinge intenționat spre faliment o societate de stat, ELCEN și o regie autonomă aflată în subordinea sa, RADET”.

“Noi ne-am trezit, voi, salariații RADET, când? Ținem să arătăm că nu am găsit susținerea necesară din partea Președintelui Sindicatului RADET Ioana Stoica, pentru a putea desfășura împreună cu noi acțiuni concrete pentru salvarea sistemului de termoficare, preferând să nu deranjeze primăria, ci să susțină deciziile iresponsabile luate de aceasta”, acuză sindicaliștii din ELCEN.

Scrisoarea deschisă este semnată de 5 lideri de sindicat între care reprezentanții angajaților ELCEN din CTE Progresu, CTE Grozăvești, CTE Sud și CTE Vest.

Un comentariu la „Sindicatul din ELCEN acuză Primăria Capitalei de distrugerea sistemului de termoficare și cere angajaților RADET să protesteze”

  1. Pingback: Vasile Munteniță (Președinte COGEN). Dispariția termoficării e cauzată de acțiunea premeditată a autorităților locale - Stiri eZZ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *