Acasă » Electricitate » Signify a lansat cel mai eficient tub LED din punct de vedere energetic

Signify a lansat cel mai eficient tub LED din punct de vedere energetic

5 august 2022
Electricitate
energynomics

Compania Signify, lider global în domeniul iluminatului, a anunțat extinderea gamei de produse Ultra Efficient cu cel mai eficient tub LED din punct de vedere energetic de până acum. Datorită eficienței sale ridicate, tubul Philips MASTER LEDtube UE oferă o perspectivă nouă clienților în abordarea crizei energetice, creșterii presiunii pentru reducerea amprentei de carbon, precum și reglementărilor tot mai stricte venite din partea Uniunii Europene.

Anul trecut, Signify a lansat becul Philips LED A-class, care consumă cu 60% mai puțină energie decât un bec LED Philips standard. MASTER LEDtube UE continuă această inovație tehnologică pentru a extinde portofoliul de produse eficiente din punct de vedere energetic, care îndeplinesc criteriile de clasa A ale noului cadru UE privind etichetarea energetică și designul ecologic. În conformitate cu normele actualizate, produsele de iluminat trebuie să aibă o eficiență energetică de cel puțin 210 lm/W pentru a primi cel mai înalt calificativ, și anume calificativul A.

O întreprindere mică obișnuită, care utilizează 100 de tuburi fluorescente, ar putea economisi aproximativ 67.000 de lei pe an dacă ar trece la tubul Philips MASTER LEDtube UE clasa A. Calculul se bazează pe 100 de lămpi fluorescente de 58 W cu o durată de viață de 20.000 de ore față de 100 de tuburi LED ultra-eficiente de 17,6 W cu o durată de viață de 100.000 de ore; 0,29 euro costul energiei/oră; 5 euro costul de înlocuire pe lampă; 8.760 de ore de funcționare pe an. Cu o durată de viață de 100.000 de ore, noul tub rezistă de cinci ori mai mult decât MASTER TL-D. Astfel, nu mai este nevoie de înlocuiri regulate, ceea ce sporește economiile de costuri, reducând în același timp deșeurile.

“Trecerea la LED ultra-eficient va reduce semnificativ consumul de energie electrică”, a declarat Răzvan Copoiu, Director General Signify România și Europa de Sud-Est. Soluția este cu atât mai utilă pentru iluminat în domeniul industrial, depozite, clădiri de birouri, școli, spitale, dar și în retail, unde este nevoie de o soluție pentru întreaga zi.

Signify încurajează trecerea de la iluminatul fluorescent convențional la cel cu LED-uri, mai prietenos cu mediul înconjurător. Odată cu modificarea RoHS (Reducerea substanțelor periculoase) din partea Uniunii Europene, care interzice, printre altele, vânzarea lămpilor fluorescente liniare din august 2023, luminile LED de înaltă performanță joacă un rol din ce în ce mai important.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.