Acasă » Electricitate » Siemens ar putea încheia o tranzacție de 9 mld. euro în Irak

Siemens ar putea încheia o tranzacție de 9 mld. euro în Irak

24 septembrie 2018
Electricitate
energynomics

Grupul german Siemens negociază o tranzacție care ar putea valora până la 9 miliarde de euro (8,09 miliarde de lire sterline) pentru furnizarea de tehnologie necesară producției de energie în Irak, a informat cotidianul Handelsblatt, citând surse guvernamentale și din industrie.

Directorul executiv al Siemens, Joe Kaeser, a călătorit în Irak pentru a semna un memorandum de înțelegere duminică, susține sursa citată, adăugând că tranzacția va implica și tehnologie de transport al energiei. Guvernul irakian nu a luat încă decizia de a accepta oferta Siemens, care a fost susținută și de cancelarul german Angela Merkel în această săptămână, scriu reporterii Handelsblatt, potrivit Reuters. „Am prezentat documentul nostru de bază pentru retehnologizarea energetică a Irakului primului ministru Haider Jawad Al-Abadi în februarie”, a declarat un purtător de cuvânt al Siemens, adăugând că grupul a susținut o serie de întâlniri cu feedback pozitiv din partea guvernului de atunci.

„Prin propunerea noastră, vrem să adăugăm 11 gigawați de capacitate de producție de energie în patru ani, să creăm mii de locuri de muncă în țară și să sprijinim lupta anti-corupție, dezvoltarea abilităților și educația în rândul irakienilor”, a spus purtătorul de cuvânt.

El nu a estimat volumul contractelor potențiale.

În 2015, Siemens a semnat un acord de 8 miliarde de euro cu Egiptul pentru a furniza centrale electrice eoliene și pe gaze naturale necesare pentru a adăuga o capacitate de 16,4 gigawați rețelei electrice a acestei țări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *