Acasă » Electricitate » Siemens a crescut cu 22% în 2018, în România

Siemens a crescut cu 22% în 2018, în România

28 martie 2019
Electricitate
Bogdan Tudorache

Siemens, una dintre cele mai importante companii de tehnologie, a înregistrat în România o cifră de afaceri consolidată de peste un miliard de lei în anul fiscal 2018 (1.10.2017 – 30.09.2018).

„Afacerile din România au înregistrat o evoluție sustenabilă, cifra de afaceri cumulată a companiilor Siemens prezente pe plan local înregistrând o creștere de peste 22% în anul fiscal 2018, comparativ cu anul financiar precedent”, a declarat Titus Loew, CFO Siemens România.

„Am crescut, ne-am extins și fabricile, dar nu putem să specificăm o cifră exactă a investițiilor. Am investit foarte mult în dezvoltarea resurselor umane”, a declarat Loew pentru energynomics.ro.

Majorarea a fost determinată preponderent de dinamica crescută a investițiilor în infrastructură energetică și feroviară, dar și de rezultatele solide din sectorul automatizărilor industriale și din domeniul echipamentelor medicale.

CITEȘTE ȘI Secoșan, Siemens: Ne dorim să creștem gradul de informare în legătură cu stocarea electricității

„2018 a fost marcat de finalizarea unor proiecte importante, dar și de câștigarea unor contracte noi, inclusiv în Republica Moldova. În continuare, vedem potențial de dezvoltare în toate domeniile noastre de activitate, în principal sub impactul a două mari tendințe. În primul rând, creșterea gradului de digitalizare, care determină o schimbare a modelelor de afaceri și creează necesitatea adaptării rapide în toate sectoarele economice. Un exemplu este producția, unde discutăm deja de câțiva ani de o nouă revoluție industrială. Al doilea factor de dezvoltare este evoluția pozitivă resimțită în ultimii ani în domeniul investițiilor în infrastructură feroviară și energetică, sectoare vitale pentru o dezvoltare sustenabilă a României”, a declarat Cristian Secoșan, CEO Siemens România și Republica Moldova.

Printre proiectele la a căror realizare și-a adus contribuția compania Siemens anul trecut se numără modernizarea și construcția de stații de transformare, inclusiv 14 unități în Republica Moldova. De asemenea, compania a livrat soluții de digitalizare și automatizări industriale pentru o serie de proiecte și a contribuit la dotarea mai multor clădiri de birouri cu sisteme inteligente de management.

În ceea ce privește centrele de cercetare-dezvoltare din România, compania a continuat să dezvolte operațiunile, una dintre direcții fiind formarea unei echipe dedicate securității cibernetice în București.

Și numărul angajaților Siemens a înregistrat o creștere ușoară, depășind 2.200 de persoane, la 30 septembrie 2018.

„Resursele umane sunt cel mai de preț activ al unei companii, iar în ultimii ani au reprezentat și un important resort de dezvoltare al României. Sectorul IT, de exemplu, a atras și continuă să atragă jucători din întreaga lume, iar România se poziționează deja ca un pol al cercetării-dezvoltării în regiune. Este o mare șansă și este datoria noastră să încercăm să dezvoltăm aceste talente”, a adăugat Cristian Secoșan.

Pe lângă programele complexe de training ale propriilor angajați, Siemens România a avut de-a lungul anilor circa 1.600 de studenții în diferite programe de practică și internship. Printre cele mai noi proiecte de dezvoltare dedicate tinerilor studenți se numără un program de practică în domeniul Inteligenței Artificiale, organizat în Brașov. De asemenea, companiile Siemens au donat echipamente și software cu o valoare totală de peste 300.000 euro pentru dotarea mai multor laboratoare în mari centre universitare din România și Republica Moldova.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *