Acasă » Electricitate » Shell vede cererea de petrol în creștere doar până la sfârșitul anilor 2020

Shell vede cererea de petrol în creștere doar până la sfârșitul anilor 2020

1 august 2017
Consumatori
energynomics

Consumul de petrol la nivel mondial și-ar putea atinge maximul la sfârșitul deceniului următor, pe măsură ce vehiculele electrice vor deveni tot mai populare, a declarat directorul executiv al Royal Dutch Shell, Ben van Beurden.

Perspectiva unei scăderi a consumului de petrol după mai mult de un secol de creștere, pe măsură ce lumea trece la arderea combustibililor mai curați, se apropie de estimări. Marea Britanie a anunțat planuri de a interzice vehiculele diesel și pe benzină până în 2040, ca urmare a unei mișcări similare a Franței, potrivit Reuters.

„Cred că sunt anunțuri foarte binevenite, sunt, de asemenea, anunțuri foarte necesare”, a declarat van Beurden reporterilor după ce cea mai mare companie petrolieră din Europa a raportat o creștere accentuată a profiturilor trimestriale.

În cadrul scenariului cel mai agresiv al companiei anglo-olandeze, pe măsură ce vehicule alimentate cu baterii înlocuiesc motoarele tradiționale cu combustie internă, consumul de petrol va atinge un maxim la începutul anilor 2030, a afirmat el.

Cu o mai mare utilizare a biocarburanților în mix, cererea ar putea crește până la sfârșitul anului 2020, a adăugat el. Dar petrolul va mai rămâne în cerere timp de câteva decenii, deoarece este probabil să rămână principalul combustibil pentru avioane, nave și camioane grele, a declarat van Beurden.

„Chiar dacă Marea Britanie, Franța și lumea occidentală, în general, vor merge către 100% vehicule electrice, asta ar fi grozav, dar nu ar fi de ajuns… Încă avem economii mai puțin avansate care nu pot face acest lucru”, a adăugat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *